Sterke Van Beers, offday Christiani in eredivisie

Vier teams speelden een wedstrijd voor de 14e ronde van de DKM Tools league, de eredivisie driebanden. Post Luchtkanalen, de nummer laatst, speelde een knappe remise tegen Dallinga. Dekker Keukens en Bousema Lochem deelden ook de winstpunten.

12 februari 2023

SPRUNDEL/ROSMALEN - Het gebeurt Dave Christiani zelden dat hij zo'n offday heeft op het biljart, maar de Duitser Martin Horn, al weken in een grootse vorm, was deze zondag wel een echte kwelgeest. ,,Hij heeft me aardig afgedroogd'', zei de Limburger na de pijnlijke 40-9 nederlaag die hij moest slikken. ,,Ik heb een paar kansjes gekregen, maar hij speelde en hij verdedigde goed en ik kon er geen wedstrijd van maken.''

Mede door die winst van Martin Horn, met een slotserie van 13, maar ook dank zij de mooie overwinningen van Barry van Beers en Gerwin Valentijn voor het thuisteam van Dekker Keukens, bleef de score tegen Bousema Lochem in evenwicht. Frans van Schaik had de bezoekers eerst al een winstpartij geschonken tegen Henk Blauwblomme (40-34 in 37), maar Barry van Beers versloeg Johan Loncelle met 40-37 in 18 nadat hij met 23-3 achter had gestaan in 5 en op 30-33 was gekomen in 12 (2.222 tegen 2.055) en Valentijn versloeg de Duitser Stefan Galla met 40-22 in 21. De overwinning van Martin Horn tegen Dave Christiani trok daarna alles weer in balans.

Daardoor verandert er weinig in de ranglijst van de DKM Tools league, waar deze zondag alleen twee wedstrijden werden gespeeld: Dekker-Bousema en Post Luchtkanalen-Dallinga. De remise houdt Dekker op de gedeelde tweede plaats met Cues&Darts, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Post Luchtkanalen haalde het vierde matchpunt uit 14 wedstrijden door een mooi resultaat in de thuiswedstrijd tegen Dallinga.com: 4-4. De uitblinker in die wedstrijd was opnieuw de Belg Marc Celen op de tweede positie bij Post Luchtkanalen. De bedwinger, in de laatste weken onder meer van Johan Loncelle en Kurt Ceulemans, ging nu naar winst tegen weer een Belgische tegenstander: de nog maar net onttroonde Belgische kampioen Peter De Backer met een riante score van 40-20 in 23 beurten.

Marc Celen was er zeer content mee en gaf als commentaar: ,,Voor mij is dit een uitzonderlijke winst. Ik startte uitstekend in de partij en werd wat geholpen toen Peter in de 3e beurt door de tijd ging. Dankzij het serietje van acquit had ik meteen een leuke voorsprong. Verder was het een partij waarbij alles quasi perfect liep, zowel aanvallend als verdedigend. Dat verklaart wellicht die uitslag. Met het puntje zijn we dik tevreden. We gaan natuurlijk ongetwijfeld degraderen, maar elk puntje tegen de topteams wordt gevierd als een overwinning. We krijgen in De Hazelaar heel veel positieve steun van onze supporters, de arbiters en de lokaalhouders.''

De andere overwinning voor Post Luchtkanalen kwam van Wilco van Wijk, die ook riant voorbleef op Berry Dallinga met 40-26 in 41 beurten. Twee andere partijen gingen voor de Brabanders verloren: Jean Paul de Bruijn versloeg Leslie van Neyen met 40-20 in 23, Steven van Acker won van Erwin Hens met 40-18 in 24.

Tekst: Frits Bakker

Foto Barry van Beers (Paul Brekelmans)

 

Kozoom League Driebanden
Volg ons online