Stormloop op World Cup in Veghel: 98 op reservelijst

De inschrijving voor de World Cup in Veghel is deze maandagmiddag om 12.00 uur na een kleine vertraging van start gegaan. Zes uur later lopen de deelnemerslijsten al aardig vol en staan er zelfs al 98 spelers en speelsters op de reservelijst.

27 september 2021

VEGHEL - De World Cup in Veghel, van 7 tot 13 november, heeft in de eerste zes uur van de openstelling al een stormloop van inschrijvers ondergaan. Veel biljarters, zowel Nederlanders als uit vele verre landen, zijn opgelucht dat er eindelijk weer een groot internationaal toernooi wordt gespeeld. Vanmiddag, maandag, ging de inschrijving om iets over 12.00 uur open na een korte storing. Zes uur later stonden al 98 spelers en speelsters op de reservelijst, die vanavond (maandagavond weer een nieuwe update krijgt.

De laatste van drie wildcards, na Therese Klompenhouwer en Sam van Etten voor Nederland, gaat op verzoek van de UMB naar de 42-jarige Colombiaan Pedro Gonzalez, de speler die in 2018 en 2019 twee keer op rij Pan Amerikaans kampioen werd in Lima en Mexico Stad. Myung-Woo Cho, de jonge, zeer talentvolle Koreaan die in militaire dienst is in zijn land, ontbreekt in de top veertien van geplaatste spelers. Voor hem in de plaats komt de jonge Vietnamees Duc Anh Chien Nguyen, nummer twee van het laatste Wereldkampioenschap driebanden in Randers na Torbjörn Blomdahl.

De veertien geplaatste spelers zijn Jaspers, Zanetti, Merckx, Tasdemir, Blomdahl, Sánchez, Tran, Kim (HaengJik), Sidhom, Sayginer, Coklu, Horn, Bury en Nguyen.

Op de deelnemerslijst zijn na de geplaatste spelers en de drie wildcard houders de plaatsen vanaf 16 tot en met 96 gereserveerd voor spelers die tot de top 98 van de wereldranglijst behoren. Daarvan hebben er zich al ruim dertig aangemeld, onder wie:
Voor Griekenland: Nikos Polychronopoulos, Kostas Kokkoris
Voor Korea: Sung-won Choi, Jun Tae Kim
Voor Turkije: Lütfi Cenet, Can Capak, Gökhan Salman, Ahmet Alp, Tolgahan Kiraz
Voor België: Roland Forthomme, Peter Ceulemans, Jef Philipoom
Voor Denemarken: Dion Nelin, Jakob Haack Sörensen, Thomas Andersen
Voor Zweden: Michael Nilsson
Voor Spanje: Antonio Montes.
Voor Nederland: Barry van Beers

Op de deelnemerslijst zijn de plaatsen 130-149 gereserveerd voor de rest van Nederlandse spelers, die zich door deelname aan de Masters, via de doorlopende ranglijst of als nationale kampioenen in de Excellent klasse en het NK voor junioren voor de uitnodiging in aanmerking komen.

De verwachting is dat niet alle gereserveerde plaatsen bezet zullen worden en dat tussen de 25 en 40 reserveplaatsen nog kans op deelname hebben.

De bekendste namen, met de positie, op die reservelijst waren om 18.00 uur maandag:
5 Maxime Panaia, 11 Gerhard Kostistansky, 38 Jose Maria Mas, 39 Herbert Thuer, 40 Francis Forton, 52 Jean Reverchon, 53 Bart Ceulemans, 55 Robinson Morales, 56 en 57 Omer en Berkay Karakurt, 58 Serdar Bas, 63 Ronny Brants, 65 Gülsen Degener, 79 Steven van Acker, 82 en 83 Mario Mercader en Yvan Major en in de laatste tien Wesley de Jaeger, Henk Blauwblomme en Raymon Groot.

Tekst: Frits Bakker

Foto Colombiaan Pedro Gonzalez

 

Biljart algemeen Driebanden World Cup
Volg ons online