Strijd om play-off plekken in DKM Tools League beslecht

Cues&Darts eindigt droevige week met prachtige wedstrijd; Zundert naar plek vier; Team Eekhoorn verspeelt kansen in slotwedstrijd

14 mei 2023

TILBURG/ZUNDERT – De twee hoogste prijzen waren al binnen, de twee andere winnaars in de eredivisie zijn Cues&Darts en STZ Zundert. Die twee teams eindigden op de posities 3 en 4 van de DKM Tools League, zodat ze met SIS Schoonmaak en Dekker Keukens mogen strijden in de play-offs, waarin het landskampioenschap op het spel staat. Cues&Darts en Zundert treffen elkaar eerst, de winnaar speelt tegen Dekker en de winnaar van die wedstrijd tegen SIS Schoonmaak.

 

 

Team Eekhoorn was zaterdag nog de grote winnaar, maar eindigde zondag als de grote verliezer. De Oosterhouters, die de kansen in eigen hand hadden, verloren de thuiswedstrijd tegen Burgmans Biljarts met onverwachte cijfers: 2-6 in eigen huis. Peter Ceulemans was de enige winnaar tegen Anno de Kleine (40-22 in 24). Birol Uymaz verloor van Eddy Leppens (40-28 in 27), Kurt Ceulemans van Marco Janssen (40-36 in 32) en Jerry Hermans van Bart Ceulemans (40-29 in 33). Daardoor zakte Team Eekhoorn naar de vijfde positie met 23 punten, drie minder dan Cues&Darts, één minder dan Topsport Zundert.

Cues&Darts stelde de derde positie op de ranglijst veilig door een 5-3 winst tegen Dallinga. Voor de Zeeuwen won alleen Jean Paul de Bruijn van Ruben Legazpi met 40-38 in 26. Peter De Backer en Berry Dallinga verloren van Robinson Morales en Wesley de Jaeger. Steven van Acker speelde gelijk tegen Huub Wilkowski.

Monique Wilkowski stelde na afloop vast: ,,Wat een prachtige wedstrijd hebben we gespeeld, na de verschrikkelijk droevige week die we achter de rug hebben.'' Monique duidde op het plotselinge overlijden deze week van de jonge vrouw van de lokaaleigenaar.

 

 

De andere grote dagwinnaar was STZ Zundert, dat tegen het sterke Dekker Keukens (al zeker van de tweede plaats) met 8-0 wist te winnen in het Zundertse biljartbolwerk. Roland Forthomme, Thorsten Frings, Francis Forton en Sam van Etten waren spectaculaire winnaars tegen Dave Christiani, Barry van Beers, Gerwin Valentijn en Henk Blauwblomme. Roland Forthomme versloeg Dave Christiani, een van de beste spelers van deze competitie, zelfs met 40-8 in 24 beurten.

Bousema Lochem hield SIS Schoonmaak op een mooie 4-4 in de laatste wedstrijd. Eddy Merckx en Jean van Erp wonnen voor SIS van Martin Horn en Johan Loncelle (18 en 31 beurten). Voor Bousema wonnen Gökhan Salman en Frans van Schaik van Raimond Burgman en Raymund Swertz (21 en 23 beurten).

Burgmans Biljarts eindigt op positie nummer 10 en speelt promotie/degradatie.

De eindstand na 21 wedstrijden:

1 SIS Schoonmaak 21-32

2 Dekker/AP Sprundel 21-27

3 Cues&Darts/Xtreme 21-26

4 Topbiljart Zundert 21-24

5 Team Eekhoorn 21-23

6 Dallinga.com 21-21

7 Bousema/JBScues 21-20

8 Woonwonder/’t Hartje 21-20

9 J&F Auto’s/Jorissen 21-20

10 Burgmans Biljarts 21-19

11 Post Luchtkanalen 21-6

 

Tekst: Frits Bakker.
Foto: Team Eekhoorn nipt uitgeschakeld, Cues&Darts geplaatst voor de play-offs

Kozoom League Driebanden
Volg ons online