Teams Cortini en DKM naar Bussel

Verslag voorrondes voor het Oosterhouts Kampioenschap Driebanden Teams Matchtafel 2018.

(Mede-)Organisator Bram Speijer, benadrukt nog eens de doelstelling van de regionale betrokkenheid bij het biljarten in Theater De Bussel

20 mei 2018

De voorrondes voor het Oosterhouts Kampioenschap Driebanden Teams Matchtafel 2018 zijn op donderdag 17 mei 2018 gewonnen door de teams van DKM Tools (in Biljartcentrum ’t Hartje) en Cortini Automotive (in Camping De Eekhoorn).

 

 

In De Eekhoorn won op twee matchtafels het Team CORTINI Automotive (met Frans Bambacht, Fabian van Hees, Peter Cortini en Peter Damen) met drie winstpartijen en een moyenne van 0,568, van het Team BV PLAYERS 1 (bestaande uit: Ralph de Roon, Wally van Wilgenburg, Edwin Couweleers en Ben Bik), dat een moyenne van 0,531 speelde.

In ’t Hartje ging de overwinning naar het Team van DKM Tools (met Harry Cas, Willie Damen, Piet de Ridder en John Verkooijen), dat iets sterker was (0,615 moyenne) met eveneens 3 winstpartijen, dan het Team De Eekhoorn/BiljartPoint (met Peter Rijckaert, Jan Rijckaert, Nol Nooten en Jan Hendriks), dat uitkwam op een moyenne van 0,590.

De hoogtepunten waren de kortste partijen en hoogste series. Zo speelde Willy Damen uit Oosterhout (DKM Tools) in de derde set in 7 beurten zijn 9 caramboles met een serie van 5! Nol Nooten uit Rijen (Eekhoorn/BiljartPoint) had slechts 8 beurten nodig, terwijl Peter Cortini (Oosterhout) in 4 beurten zijn 9 caramboles wist te scoren, evenals Wally Wilgenburg (Breda) in zijn eerste set (ook 9 in 4), inclusief een serie van 5! Ook Frans Bambacht (Oosterhout) haalde een serie van 5 en
speelde het op een na hoogste moyenne van de dag (0,771)! Het hoogste dag-moyenne ging naar Frans’ teamleider Peter Cortini, die 0,777 liet noteren!

 

 

Beide nu gekwalificeerde teams, DKM Tools en Cortini Automotive loten in De Bussel op zondag 3 juni 2018 vanaf 12.00 uur één van de twee Eredivisieteams uit Oosterhout, t.w. Team ’t Hartje/Van Wanrooy (met Oosterhouter Ad Broeders), danwel het Team van De Eekhoorn (met Oosterhouter Jerry Hermans). De winnaars van de halve finales komen aansluitend tegen elkander uit in de Finale en spelen om het Oosterhouts Kampioenschap Driebanden Teams Matchtafel 2018.

De finalewedstrijden bestaan uit 3 sets van 15 caramboles met een maximum van 25 beurten per set. (Mede-)Organisator Bram Speijer, benadrukt nog eens de doelstelling van de regionale betrokkenheid bij het biljarten in Theater De Bussel.
“Juist door op 2 ochtenden geplande clinics voor de schooljeugd en de finalewedstrijden van dit Oosterhouts Kampioenschap in De Bussel op zondag, willen we de biljartsport extra onder de aandacht brengen in Oosterhout e.o. Het lidmaatschap binnen de biljartverenigingen is immers dringend aan verjonging toe?”

Verder dankt hij de locaties en de vrijwilligers, die zich hebben ingezet en inzetten, tot het welslagen van dit kampioenschap.

Zowel de deelname van de teams en scholieren aan de clinics, en de toegang vanaf woensdag 30 mei t/m zondag 3 juni aan De Bussel is gratis!

 

Tekst & foto's: Bram Speijer

Team Cortini Automotive (licht shirt)
v.l.n.r. Fabian van Hees, Peter Cortini, Peter Damen en Frans Bambacht
Team DMK Tools (donker shirt)
v.l.n.r. Harry Cas, Willie Damen, John Verkooijen en Piet de Ridder

Driebanden Evenementen Jeugd
Volg ons online