Teams in Kozoom League zetten strijd in om topposities

De eredivisie in het Nederlandse teambiljarten gaat de tweede ronde tegemoet. Veel van de teams lijken aan elkaar gewaagd en gaan een boeiende strijd in om de topposities.

29 september 2023

De eerste aanzet voor de Nederlandse eredivisie driebanden voor teams brengt nog niet de top van de wereld in actie. Dick Jaspers, Eddy Merckx en Martin Horn, om er een paar te noemen, staan zondag niet aan de tafels voor de tweede speelronde. De hoogst gerangschikte spelers van de ranglijst zijn Nikos Polychronopoulos (16e), Berkay Karakurt (20e) en Peter Ceulemans (33e). De Nederlandse kampioen SIS Schoonmaak zet de twee topspelers niet in, want Dick Jaspers speelt waarschijnlijk helemaal geen competitie en Eddy Merckx speelt in elk geval minder partijen dan voorheen. De roulatie van spelers, vooral met de toppers, verhoogt de spanning, want veel van de teams gaan strijden met gelijke kansen in dit eerste deel van de Kozoom league. Dat vertaalt zich vooral ook in de bezetting van de kopposities, onder meer met Steven van Acker, Kay de Zwart. Thorsten Frings, Ronny Brants, maar ook internationale spelers zoals Nikos Polychronopoulos, Berkay Karakurt, Eddy Leppens, Birol Uymaz en uit het Nederlandse kamp Jeffrey Jorissen, Jean van Erp, Dave Christiani en Glenn Hofman. 

De tweede speelronde is opvallend, omdat PBA spelers voor enige tijd zijn teruggekeerd naar Europa en mee mogen spelen in de Kozoom league. Zo zijn Birol Uymaz en Eddy Leppens de tijdelijke kopmannen van DKM Tools en Burgmans Biljarts. Jean Paul de Bruijn en Jeffrey Jorissen zijn op de posities 40 en 55 de hoogste Nederlanders van de UMB ranglijst die zondag in actie komen. Roland Forthomme (23e) is na Eddy Merckx de hoogst genoteerde Belg, maar is door zijn overgang naar een ander team maar 5 wedstrijden aktief voor het team van STZ Zundert.

De eerste vijf ronden zijn vaak bepalend voor de vorming van een eerste kopgroep. SIS Schoonmaak, Bousema en STZ Zundert hebben zich vorige week als eerste winnaars gemeld en willen die ongeslagen status ongetwijfeld bewaren. SIS Schoonmaak staat zondag voor de uitwedstrijd tegen DKM Tools in Oosterhout, Zundert reist naar Team Nachtwacht, Bousema speelt de thuiswedstrijd tegen Team Eekhoorn. Een mooie affiche is de Sprundels derby tussen Aartsbouw en Dekker met vier Nederlanders en vier Belgen in de arena van de Drie Zwaantjes.

De opstellingen:

Dallinga.com-Cues&Darts/Xtreme

Steven van Acker-Glenn Hofman

Peter De Backer-Pierre Soumagne

Koen Saver-Huub Wilkowski

Berry Dallinga-Jack van Peer

 

Bousema/JBScues-Team Eekhoorn

Jeffrey Jorissen-Nikos Polychronopoulos

Johan Loncelle-Peter Ceulemans

Stefan Galla-Frans van Kuyk

Frans van Schaik-Kurt Ceulemans

 

DKM Tools-SIS Schoonmaak

Birol Uymaz-Jean van Erp

Davy van Havere-Raimond Burgman

Roland Uijtdewillegen-Raymund Swertz

Jack Wijnen-Martien van der Spoel

 

Team Nachtwaacht-STZ Zundert

Berkay Karakurt-Thorsten Frings

Erwin Kivits-Sam van Etten

Harrie van de Ven-Francis Forton

Frits Broeders-Rik van Beers

 

J&F Auto/s/New Jorissen-Burgmans Biljarts

Kay de Zwart-Eddy Leppens

Joey de Kok-Anno de Kleine

Therese Klompenhouwer-Bart Ceulemans

Herman van Daalen-Marco Janssen

 

Aartsbouw Sprundel-Dekker/APS Sprundel

Ronny Brants-Dave Christiani

Dirk Weeremans-Barry van Beers

Tom Persyn-Gerwin Valentijn

Ad Broeders-Henk Blauwblomme

Tekst Frits Bakker

Foto Team Dekker speelt derby in eigen huis

 

Driebanden Kozoom Kozoom League
Volg ons online