Therese is baas boven baas in Lausanne

Therese Klompenhouwer torent mijlenver boven de rest van zes speelsters in totaal uit in de Lausanne Billard Masters voor dames. Het toernooi, jarenlang met topspelers uiit de wereld, is dit jaar geswicht naar een event met zes dames uit alle hoeken van de wereld, maar alleen het niveau van Therese Klompenhouwer is top van de wereld. Ze is dan ook de torenhoge favoriete voor eindwinst vandaag in Lausanne.

18 november 2023

THERESE MIJLEN BOVEN DE REST IN LAUSANNE.
LAUSANNE – Het damestoernooi in de Lausanne Billard Masters, in de plaats van het topevenement dat er jarenlang is gespeeld, is op de eerste dag al uitgedraaid op een demonstratie van Therese Klompenhouwer. De Nederlandse kampioene zette haar tegenstanders ver in de schaduw tijdens de voorronden. Therese staat mijlen boven de rest van de zes speelsters die uit alle hoeken van de wereld zijn gehaald. Het toernooi is evenwel gedoemd om onder de suprematie van Klompenhouwer zonder enige spanning te eindigen.
In moyenne staat Europa’s beste speelster op 1.132 na twee partijen in een poule waarin Therese ongeveer drie keer beter was dan haar twee tegenstandsters. Ze versloeg eerst Jackeline Perez uit Peru met 30-9 in 30 beurten en daarna de Belgische Jaimie Buelens met 30-12 in 23. De twee andere speelsters deden zelfs 62 beurten over de eerste partij. Perez won van Buelens met 30-19 in 62 beurten.
De andere poule haalt ook bij lange na niet het niveau van Therese. De Japanse Yuko Nishimoto boekte twee overwinningen, maar haalt amper een half gemiddeld: 0.517. Charlotte Sörensen, met een overwinning en een verliespartij, deed iets beter met 0.647, de Colombiaanse Andrea Cordona haalde voor dit internationale toernooi het schamele gemiddelde van 0.255.
Drie van de zes partijen hadden voor 30 caramboles meer dan 50 en 60 beurten nodig om de finish te halen. Therese stak daar met 30 en 23 beurten ver bovenuit.
De halve finales zijn vanmiddag, zaterdag, om 13.00 en 15.30 uur. Therese Klompenhouwer speelt tegen Charlotte Sörensen, Yuko Nishimoto tegen Jackeline Perez. Voor de vijfde plaats spelen twee speelsters die zijn uitgeschakeld voor eindwinst: Jaimie Buelens en Andrea Cardona.
Vandaag geven drie artistiek spelers een demonstratie: Michael Hammen, Jop de Jong en Marvin Heinrich.

Tekst: Frits Bakker.

Foto Lausanne schema.

 

 

Driebanden
Volg ons online