Therese en andere spelers in DKM Tools League op weg naar EK

De eredivisie driebanden, de DKM Tools League, gaat de 17e ronde tegemoet deze zondag, 2 april. Het is de laatste ronde op weg naar het Europees kampioenschap voor een aantal spelers en voor Therese Klompenhouwer, die in Antalya haar Europese titel gaat verdedigen.

01 april 2023

LOCHEM/DEN HAAG – De eerste transfers in de eredivisie driebanden, de DKM League, zijn deze week bekend geworden. Met nog zes speelronden te gaan en nog volop spanning om de bovenste posities kondigde Jeffrey Jorissen zijn vertrek naar Bousema aan en verzekerde Carl Verhoeven dat zijn team van SIS Schoonmaak volgend seizoen in dezelfde samenstelling speelt. Al eerder kondigde Roland Forthomme zijn vertrek bij STZ Zundert aan en meldde Glenn Hofman dat hij volgend seizoen speelt voor Cues&Darts. Dat waren de meest in het oog springende wijzigingen.

 

 

Het lopende seizoen eindigt met een dubbel weekend op zaterdag 13 en zondag 14 mei. Dan staan er nog interessante ontmoetingen gepland die kunnen meetellen voor de play-offs, waaronder op zaterdag Woonwonder-Zundert, SIS Schoonmaak-Cues&Darts en Dallinga-Team Eekhoorn en op zondag, de laatste dag, Cues&Darts-Dallinga, STZ Zundert-Dekker en Bousema-SIS Schoonmaak.

Morgen, zondag, is voor de 17e ronde het team van SIS Schoonmaak vrij en kan binnen de organisatie van SIS Experience worden gewerkt aan de voorbereidingen van de SIS 3CC Survival, die voor deze zomer in de steigers staat. De koploper van de eredivisie hoeft zich geen zorgen te maken over de positie: SIS leidt met 26 punten voor Dekker en Cues&Darts met 20, Topbiljart Zundert en Woonwonder met 18.

Cues&Darts gaat met een sterke opstelling (Ruben Legazpi en Robinson Morales als kopmannen) de thuiswedstrijd tegen Zundert tegemoet. Een interessante ontmoeting is die tussen Bousema en J&F Auto’s, waar Jeffrey Jorissen tegen zijn toekomstige team speelt. De kopman van de Hagenaars staat tegenover Martin Horn.

Verder staat in Sluiskil bij Dallinga-Dekker Keukens de Nederlandse kraker tussen Jean Paul de Bruijn en Dave Christiani op de affiche. In De Eekhoorn staan veel Lierse bekenden tegenover elkaar in de wedstrijd tussen Team Eekhoorn en Post Luchtkanalen. Jose Maria Mas komt over uit Spanje voor een optreden met Team Eekhoorn.

Veel spelers in de eredivisie kijken al uit naar het vertrek deze week naar het Europees kampioenschap alle disciplines in Antalya. Therese Klompenhouwer speelt daar individueel als titelverdedigster en voor haar land bij de dames.

Het programma en de opstellingen, 17e speelronde, zondag 2 april

Bousema/JBScues-J&F Auto Jorissen
Martin Horn-Jeffrey Jorissen
Johan Loncelle-Therese Klompenhouwer
Stefan Galla-Joey de Kok
Frans van Schaik-Herman van Daalen

Cues&Darts/Xtreme-STZ Zundert
Ruben Legazpi-Roland Forthomme
Robinson Morales-Thorsten Frings
Huub Wilkowski-Francis Forton
Wesley de Jaeger-Sam van Etten

Dallinga.com-Dekker/APSprundel
Jean Paul de Bruijn-Dave Christiani
Peter De Backer-Barry van Beers
Steven van Acker-Gerwin Valentijn
Berry Dallinga-Henk Blauwblomme

Burgmans Biljarts-Woonwonder

Eddy Leppens-Erwin Kivits
Anno de Kleine-Harry van de Ven
Marco Janssen-Frank Martens
Johan Roijers-Martin Spoormans

Team Eekhoorn-Post Luchtkanalen
Peter Ceulemans-Lesley van Neyen
Frans van Kuyk-Marc Celen
Jose Maria Mas-Erwin Hens
Kurt Ceulemans-Wilco van Wijk.

 

Tekst: Frits Bakker.
Foto Therese Klompenhouwer (Ton Smilde)

 

Kozoom League Driebanden EK
Volg ons online