Therese heeft nog weinig te vrezen van concurrentie

Alleen Orie Hida overleeft de eerste dag van de World Cup in Korea, waar Therese Klompenhouwer woensdag pas in actie komt. Vijf andere dames komen niet door eerste ronde in Guri.

04 november 2019

GURI - De uitschieters met hoge gemiddeldes waren zeldzaam op de eerste dag van de World Cup in Guri, waar de Japanse Orie Hida, viervoudig wereldkampioene bij de dames, een valse start had, maar toch overleefde op 'ladies day'. Yuko Nishimoto, de andere Japanse en twee keer tweede op een WK, werd twee keer verslagen net als haar landgenote Makiko Inoue en de Vietnamese dames Kien Tuong Phung en Bich Tram Nguyen. Drie bekende dames uit het circuit, Therese Klompenhouwer, Sruong Pheavy en Gülsen Degener, komen in de volgende dagen aan de start. De eerste dagwinnaar was de Koreaan Ja-In Kang met 1.304 voor vier landgenoten, Moon, Lee, Oh en Jung, allemaal net boven de 1 gemiddeld. De altijd onberekenbare Luis Aveiga uit Ecuador kwam niet opdagen.

Orie Hida was de enige van zes dames op de eerste dag die een partij kon winnen. Dat leverde haar de kwalificatie voor de volgende dag op in een poule met drie 'tweepunters', van wie Hida de beste was in gemiddelde met 0.776 gemiddeld. Yuko Nishimoto finishte met 0.542, Kien Tuong Phung met 0.563 (verlies met 30-29 en 30-28), Bich Tram Nguyen met 0.368 en Makiko Inoue met 0.360. De concurrentie voor Klompenhouwer en Hida is in dit veld voorlopig dus nog niet op komst.

De 39-jarige Spaanse klassieke speler Raul Cuenca kwam aan de start van een van zijn weinige World Cups en werd uitgeschakeld met 0.888 gemiddeld over één winst- en een verliespartij. De Europees kampioen kader 71/2 in 2017 verloor zijn eerste partij van de Turk Engin Kurtulan (30-26 in 29) en won de tweede van Le Dinh Dung met 30-27.

De Belg Tim Gorrebeeck, 35 uit Deurne, speelde zijn tweede World Cup na Hurghada in 2010. ,,Ik kom ervaring opdoen, maar wist dat ik niet veel kans had om te winnen'', zei hij na zijn twee verliespartijen tegen de Spanjaard Peña en de Vietnamees Hoang Hai Tran met een gemiddelde van net geen 0.500. Morgen gaat hij de tribunes op om zijn vriend Wesley de Jaeger te supporteren, die speelt tegen de Koreaan Park en de Vietnamees Nguyen.

Dinsdag komt Volkan Cetin voor Nederland in actie in een poule met de Vietnamees Van Tri Nguyen en de Colombiaan Christian Latorre

Tekst Frits Bakker

Foto Orie Hida (Kozoom)

 

 

 

Driebanden World Cup
Volg ons online