Therese, Karina en Monique in finales Grand Prix

Drie Nederlandse dames hebben de kwartfinales gehaald van de Predator Grand Prix in Bottrop: Therese Klompenhouwer, Karina Jetten en Monique van Exter. Zondag zijn de finaleronden, live te zien op Kozoom.

24 juni 2023

BOTTROP – Drie Nederlandse dames, een Deense, een Belgische, een Spaanse, een Tsjechische en een Turkse spelen morgen, zondag, de kwartfinales van de Predator Grand Prix in Bottrop. De schifting met 27 dames werd zaterdag afgerond met de plaatsingen. Zeven groepswinnaars werden beloond en één beste nummer twee: de Turkse Gülsen Degener. Therese Klompenhouwer, Karina Jetten en Monique van Exter spelen voor Nederland in de finaleronden met Jaimie Buelens, Estela Cardoso, Charlotte Sörensen en Irena Michalkova. De wedstrijd tussen Klompenhouwer en Degener, twee dames die al jarenlang strijden in internationale toernooien, springt het meest in het oog.

Therese Klompenhouwer bleef met drie gewonnen partijen ongeslagen, hoewel de Franse Mélanie Hallier in de laatste sessie een lastige opponente was, die tot 13-12 bleef achtervolgen. Het werd uiteindelijk toch nog 25-14 in 30, omdat de Nederlandse een veel betere eindsprint had. Met Klompenhouwer eindigden ook Charlotte Sörensen, Irena Michalkova en Jaimie Buelens met zes matchpunten en won Karina Jetten haar twee wedstrijden in de poule met drie speelsters. Jetten won ook haar wedstrijd tegen Degener (25-22 in 33), de Turkse speelster kwam met het beste moyenne uit de ranglijst van nummers twee.

Therese Klompenhouwer won in Poule A voor Daisy Werdekker, Charlotte Sörensen in Poule B voor Miriam Pruim, die het onderlinge duel om de plaatsing verloor met 25-15 in 33. In Poule C was de eerste plaats voor Irena Michalkova voor Gloria Abbernath. Poule D eindigde in winst voor Monique van Exter, hoewel de Nederlandse haar laatste partij tegen Christine Shuh moest inleveren met 25-21 in 47. Estela Cardoso werd winnaar in Poule E met dezelfde matchpunten als Pauline Beersema. Jaimie Buelens hield met zes matchpunten in Poule F de Turkse Güzin Mujde Karakasli uit de beste acht. Twee Turken maakten het uit voor de beste tweede positie: Degener was met 0.671 net beter dan Karakasli met 0.650.

De geplaatste speelsters en hun score in het voortraject:

1 Therese Klompenhouwer 6-0.974-4

2 Charlotte Sörensen 6-0.765-4

3 Karina Jetten 4-0.704-4

4 Estela Cardoso 4-0.582-3

5 Jaimie Buelens 6-0.580-5

6 Monique van Exter 4-0.563-6

7 Irena Michalkova 6-0.521-4

8 Gülsen Degener 2-0.671-4

Kwartfinales, zondag:

9.30:

Therese Klompenhouwer-Gülsen Degener

Jaimie Buelens-Estela Cardoso

Karina Jetten-Monique van Exter

Charlotte Sörensen-Irena Michalkova

Tekst: Frits Bakker

Foto Karina Jetten (Ton Smilde)

 

Driebanden Grand Prix Klompenhouwer, Therese
Volg ons online