Therese op de bres voor meer gelijkheid

Gelijkheid en diversiteit: twee belangrijke doelen bij biljarten. De nummer 1 van de wereld bij de dames Therese Klompenhouwer draagt deze doelen met verve uit!

Dit in aanloop naar het seminar over diversiteit op zondag 7 november rondom de World Cup Veghel

26 oktober 2021

Diversiteit en gelijkheid zijn steeds belangrijker issues binnen onze samenleving - en dus ook binnen biljarten.

Vandaar het eerste seminar over diversiteit, op zondag 7 november rondom de World Cup Driebanden in Veghel, met als uitgangspunt: samen met elkaar kijken hoe wij als clubs, spelers en bestuurders kunnen bijdragen aan een open cultuur waarin iedereen ongeacht nationaliteit, leeftijd, geslacht of seksuele voorkeur welkom is en zich thuis voelt.

 

 

Nummer 1 van de wereld bij de dames Therese Klompenhouwer zou deze dag eigenlijk niet bij de World Cup zijn, maar komt voor dit seminar graag naar Veghel. Klompenhouwer: “Voor mij is iedereen gelijk, ongeacht welke geaardheid, religie of gender. In sommige landen en sporten is homoseksualiteit nog steeds een taboe en dat betreur ik.

 

“Voor mij is iedereen gelijk, ongeacht welke geaardheid, religie of gender. In sommige landen en sporten is homoseksualiteit nog steeds een taboe en dat betreur ik"

 

Ikzelf maak het ook nog wel eens mee. Ik kreeg dit jaar tijdens een interview zelfs nog de vraag, waarom ik bij de damestoernooien meespeel. Toen ik vroeg: ‘Waarom vraagt u dat zo?’ Was het antwoord: omdat u op vrouwen valt, dus dan hoort u toch bij de heren thuis?’ Belachelijk gewoon. Acceptatie en tolerantie van homoseksualiteit, andere genders en religie is onwijs belangrijk, omdat iedereen zonder problemen en met volle acceptatie de sport moet kunnen beoefenen die hij of zij wil. In de samenleving als geheel en dus ook het biljart is het eigenlijk heel simpel: iedereen moet zichzelf kunnen zijn.”

 

 

Met de foto's in dit stuk (dank hiervoor, Therese!) onderstreept de geweldige ambassadrice voor driebanden én diversiteit Therese Klompenhouwer haar voortrekkersrol richting dit uiteindelijke doel: gelijkheid voor iedereen.

 

 

 

Wilt u aanwezig zijn bij het seminar “Meer Diversiteit in Biljart”, zondag 7 november 2021 tussen 15:30 en 17:30 in CHV Noordkade, Verlengde Noordkade 10-12, 5462 EH Veghel?

Stuur een mail naar info@knbb.nl o.v.v. “Diversiteit”. Deelname is gratis. Aansluitend aan het seminar zijn er broodjes, en direct hierna zullen de deelnemers naar de schitterende tribunes in de CHV Noordkade worden geleid om gezamenlijk de kwalificaties van het hoofdtoernooi van de World Cup te kunnen bekijken.

Driebanden Initiatieven Klompenhouwer, Therese
Volg ons online