Therese speelt twee Koreaanse tv toernooien

De Nederlandse wereldkampioene driebanden Therese Klompenhouwer is in Zuid-Korea om twee sterk bezette Grand Prix toernooien te spelen. Ze is na een periode van twee weken quarantaine volop in training voor de twee toernooien waarin ze de top vijf van de Koreaanse ranglijst ontmoet. Sruong Pheavy is een grote concurrente, maar ook Jieun Han, de 19-jarige speelster die Therese in 2019 versloeg in de finale van het New York toernooi. De twee toernooien zijn van dinsdag 12 tot en met zondag 17 januari 2021 en van dinsdag 19 tot en met zondag 24 januari 2021.

07 januari 2021

SEOUL - De wereldkampioene driebanden bij de dames, Therese Klompenhouwer (Nederland), en de nummer twee van de wereld Sruong Pheavy (Cambodja) spelen in de komende weken twee Koreaanse Grand Prix toernooien met een totaal van vijf speelsters. De drie Koreaanse tegenstandsters staan in de top drie van de Koreaanse ranglijst. Het totale prijzengeld over twee toernooien is 19.2 miljoen Koreaanse won, omgerekend 15.500 euro. De winnaar per toernooi krijgt 5.000.000 won, of 3.700 euro.

De twee Koreaanse toernooien worden in een serie van Grand Prix toernooien gespeeld en georganiseerd door Five&Six New Carom, zakelijk partner van de UMB. De locatie waar wordt gespeeld zijn de studio's van MBC, het grootste tv-station van Korea. Therese Klompenhouwer is uitgenodigd als wereldkampioene om de vier sterkste speelsters van de Koreaanse ranglijst te ontmoeten. De Nederlandse wordt vrijwel zeker in de zomermaanden nog een keer uitgenodigd voor twee Grand Prix toernooien.

Het spelsysteem is aantrekkelijk gemaakt voor de tv-uitzendingen. De speelsters treffen elkaar in het eerste toernooi in een volledige competitie naar partijen van drie gewonnen sets van 7 caramboles. De nummers één en twee in de stand spelen daarna de finale tegen elkaar naar vijf gewonnen sets.

Therese Klompenhouwer is zeker de favoriete voor winst. ,,De tegenstand is sterk'', weet ze echter. ,,In partijen naar zulke korte setjes ben je nooit zeker, het is een soort van loterij.'' Sruong Pheavy is de belangrijkste concurrente en ook Jieun-Han is de geduchte tegenstander. De 19-jarige Koreaanse won in 2019 de Open Verhoeven in New York nadat ze in de halve finale de Japanse Orie Hida en in de finale Therese Klompenhouwer had verslagen met 30-28 in 31 beurten.

De speelsters zijn in de Grand Prix:
Therese Klompenhouwer (Nederland)
Sruong Pheavy (Cambodja)
Jieun-Han (Korea)
Jina Kim (Korea)
Shinyoung Lee (Korea)

De speeldagen zijn:

Eerste toernooi: dinsdag 12-zondag-17 januari
Tweede toernooi: dinsdag 19-zondag 24 januari (zaterdag 23 januari wordt niet gespeeld).
Therese Klompenhouwer speelt in het eerste toernooi op woensdag 13, donderdag 14 en vrijdag 15 januari al zeker om 18.00 uur Koreaanse tijd (10.00 uur 's morgens in Nederland). Die wedstrijden zijn op youtube te volgen. De link volgt later.

Tekst: Frits Bakker

Foto: Therese Klompenhouwer

 

Driebanden Internationaal Klompenhouwer, Therese
Volg ons online