Therese tegen drie Aziaten in Survival Seoul

De loting van de Survival 3 Cushion Masters in Seoul is deze middag (Nederlandse tijd) verricht in Seoul. Therese Klompenhouwer, de wereldkampioene bij de dames, maakt haar debuut in dit toernooi met een attractieve prijzenpot. Ook Dick Jaspers behoort tot de deelnemers. De wereldkampioen bij de mannen speelde tot nu toe alle toernooien mee.

18 september 2019

SEOUL - In de speelzaal waar morgen (donderdag) de Survival 3 Cushion Masters van start gaat, is vandaag de loting verricht van de acht poules van vier spelers. De acht poulehoofden, Dick Jaspers, Semih Sayginer, Marco Zanetti, HaengJik Kim, Eddy Merckx, Sameh Sidhom, Quyet Chien Tran en Tayfun Tasdemir, werden gekoppeld aan de spelers van de wereldranglijst, de wildcards en de acht spelers die zich in de voorronden hebben geplaatst. In deze acht poules ontmoeten de vier spelers elkaar in één wedstrijd volgens het systeem van de Survival Masters met een speciale puntentelling. De nummers één en twee van elke poule plaatsen zich rechtstreeks voor de finaleronden. De nummers drie en vier krijgen een herkansing.

Therese Klompenhouwer, die haar debuut maakt, is voor de eerste ronde gekoppeld aan drie sterke Aziaten; de Vietnamees Quyet Chien Tran, onder meer winnaar van een World Cup in zijn land, de Koreaan Sung-Won Choi, de eerste en enige Koreaanse wereldkampioen tot nu toe en de Koreaan Kim Min-Seok. Dick Jaspers speelt tegen Torbjörn Blomdahl, Choi Wan-Young en de ooit in Amsterdam actieve Koreaan In-Won Choi.

Het toernooi start donderdag 19 september met wedstrijden vanaf 12.00 tot 22.00 (Koreaanse tijd, 5.00 tot 15.00 uur Nederlandse tijd). Het vervolg is op vrijdag met het restant van de kwalificaties en de verliezersronden. Zaterdag zijn de kwartfinales om 16.00 uur. Zondag zijn de halve finales om 17.00 en 19.00 en de finale om 22.00 uur. Alle wedstrijden zijn live te zien op Kozoom.

De totale prijzenpot is 258.600 dollar.

De poule-indelingen:
Poule A:
Semih Sayginer
Myung-Woo Cho
Nikos Polychronopoulos
Jang Dae-hyun

Poule B:
Jae-Ho Cho
Jung-Han Heo
Dani Sánchez
Kim Hui-dong

Poule C:
Eddy Merckx
Nguyen Quoc Nguyen
Lütfi Cenet
Yoon S.H.

Poule D:
Marco Zanetti
HaengJik Kim
Roland Forthomme
Kim Hyun-Suk

Poule E:
Sameh Sidhom
Murat Naci Coklu
Lim Hyung-Mook
Seo C.H.

Poule F:
Quyet Chien Tran
Sung-Won Choi
Therese Klompenhouwer
Kim Min-Seok

Poule G:
Tayfun Tasdemir
Jérémy Bury
Dion Nelin
Ahn Ji-Hun

Poule H:
Dick Jaspers
Torbjörn Blomdahl 
Choi Wan-Young
In-Won Kang.

Tekst: Frits Bakker

Foto Therese Klompenhouwer tijdens de loting (Chantal Seves)

 

Driebanden Internationaal Klompenhouwer, Therese
Volg ons online