Top drie tegen de rest in slotfase van eredivisie

De DKM Tools league (eredivisie driebanden) is op drie wedstrijden van het einde van de reguliere competitie, daarna barst het geweld in de play-offs los. De spanning is voelbaar met drie teams in de top drie en een lange middenmoot, die bijna wekelijks in gevecht gaat in onderlinge wedstrijden. Zondag is de 20e speelronde, daarna volgt alleen nog een dubbel speelweekend.

05 mei 2023

De top drie van de Nederlandse eredivisie driebanden heeft op drie wedstrijden van het einde een marge op de concurrentie en gaat met de beste papieren de laatste fase in. SIS Schoonmaak (18 wedstrijden, 29 punten), Dekker Keukens (19-25) en Cues&Darts (18-22) hebben een voorsprong op de lange groep die strijdt om de tickets in de kampioensrace. Team Eekhoorn, met 18 gespeeld, 20 punten, voert een groep van zeven teams aan die op slechts drie punten van elkaar verwijderd zijn. Dat belooft dan ook een uitermate spannend slot te worden.

Zondag (7 mei) speelt Team Eekhoorn in zijn eigen biljartarena tegen de koploper SIS Schoonmaak in een voor veel spelers drukke periode. Eddy Merckx en Peter Ceulemans, die tegen elkaar spelen, sloten vorige week de eigen Belgische competitie af met prominente posities in de klassementen. Vrijdag (5 mei) speelde Eddy Merckx een wedstrijd in Frankrijk tegen Dick Jaspers en speelde Peter Ceulemans ook in de Franse competitie een wedstrijd tegen Marco Zanetti. Zondag staan ze dus tegenover elkaar op Nederlandse grond, in een wedstrijd waarin verder Frans van Kuyk tegen Jean van Erp speelt, Kurt Ceulemans tegen Raymund Swertz en Jerry Hermans tegen Martien van der Spoel.

Dekker Keukens en J&F Auto’s gaan ook al een wedstrijd tegemoet met veel spelers die elkaar door en door kennen. Wat te denken van Dave Christiani tegen Jeffrey Jorissen, twee Grand Prix toppers met de ambitie om de competitie voor hun team sterk af te sluiten. Barry van Beers en Glenn Hofman is op voorhand een partij die onvoorspelbaar is, Gerwin Valentijn, die deze week terugkwam op zijn besluit om te stoppen bij Dekker, staat tegenover Joey de Kok en Henk Blauwblomme speelt tegen Herman van Daalen, die in de plaats speelt van Therese Klompenhouwer (een CEB Grand Prix in Valencia).

Bousema en Cues&Darts maken zich zeker ook op voor een robbertje op het biljart, waarin de buitenlandse inbreng de kwaliteit verhoogt. Op centercourt staat bijvoorbeeld Martin Horn tegenover Ruben Legazpi en daar niet veel voor onder doen Johan Loncelle en Robinson Morales. De Duitser Stefan Galla treft Jack van Peer, Frans van Schaik speelt tegen Wesley de Jaeger.

En tenslotte is er de wedstrijd tussen Dallinga.com en Burgmans Biljarts, waar twee bekenden uit de PBA liga klaarstaan voor een mooie affiche: Jean Paul de Bruijn tegen Eddy Leppens.

Alle partijen voor de 20e speelronde, zondag 7 mei, wedstrijden live te zien op kozoom tv:

Team Eekhoorn-SIS Schoonmaak

Peter Ceulemans-Eddy Merckx

Frans van Kuyk-Jean van Erp

Kurt Ceulemans-Raymund Swertz

Jerry Hermans-Martien van der Spoel

Dekker/AS Sprundel-J&F Auto/Jorissen

Dave Christiani-Jeffrey Jorissen

Barry van Beers-Glenn Hofman

Gerwin Valentijn-Joey de Kok

Henk Blauwblomm-Herman van Daalen

Post Luchtkanalen-STZ Zundert

Lesley van Neyen-Roland Forthomme

Marc Celen-Francis Forton

Erwin Hens-Sam van Etten

Huub Adriaanse-Rik van Beers

Bousema/JBScues-Cues&Darts/Xtreme

Martin Horn-Ruben Legazpi

Johan Loncelle-Robinson Morales

Stefan Galla-Jack van Peer

Frans van Schaik-Wesley de Jaeger

Dallinga.com-Burgmans Biljarts

Jean Paul de Bruijn-Eddy Leppens

Peter De Backer-Anno de Kleine

Steven van Acker-Bart Ceulemans

Berry Dallinga-Johan Roijers

Tekst: Frits Bakker.

Foto Frans van Schaik, een van de Nederlanders in de strijd om de plaatsen in de play-offs (Paul Brekelmans)

 

 

Kozoom League Driebanden
Volg ons online