Topaffiches in Nederlandse eredivisie

De Nederlandse eredivisie driebanden, de Kozoom league, gaat de 14e speelronde tegemoet zondag in de week voordat veel spelers naar de eerste World Cup van dit jaar in Bogota reizen. Het wordt een ronde met veel kampioenen aan de tafels.

16 februari 2024

SLUISKIL – De Nederlandse kampioen Jean Paul de Bruijn staat zondag in Sluiskil tegenover de veelvoudige Belgische kampioen Eddy Merckx. De huidige Belgische kampioen Peter Ceulemans speelt in het Team Eekhoorn samen met de veelvoudige Griekse kampioen Nikos Polychronopoulos en de Spaanse kampioen Robinson Morales speelt een uitwedstrijd met Cues&Darts. Kortom: de 14e speelronde van de Nederlandse eredivisie is zondag weer een gala van kampioenen, die over ruim een week voor de eerste World Cup van dit jaar in Bogota staan.

Het internationale seizoen barst weer los met ook een groot deel van de Nederlandse spelers uit de Kozoom league. Zondag wordt evenwel eerst nog de volgende ronde in de eredivisie gespeeld met topaffiches zoals Merckx-De Bruijn, Morales-Jorissen, Polychronopoulos-Bulut en Orak-Forthomme.

De koploper SIS Schoonmaak, met 19 punten één punt voor op Team Eekhoorn en Cues&Darts, speelt een uitwedstrijd tegen Dallinga in Sluiskil, Team Eekhoorn reist naar Team Nachtwacht en Cues&Darts naar Bousema/JBScues.

SIS Schoonmaak komt met een sterk team, dus met Eddy Merckx als kopman, maar zonder Jean van Erp, die een vrije dag krijgt. Eddy Merckx speelt zaterdag eerst nog met zijn Belgisch team van Biljart Express tegen De Leug, zondag met SIS tegen Dallinga en vertrekt maandagmorgen vroeg naar Mexico, waar hij op invitatie van Daniel Campos zeven dagen demonstraties verzorgt. ,,Het is al de derde keer dat ik dat doe en meestal voor volle biljartclubs in de hoofdstad en daarbuiten’’, legt Merckx uit.

De kopman van SIS Schoonmaak, waar Carl Verhoeven stopt met sponsoring, heeft een paar Nederlandse aanbiedingen op zak, maar wil nog niet beslissen. ,,We hebben afgesproken dat we Carl (Verhoeven) de kans geven om een andere sponsor te vinden. Daar is hij volop mee bezig.’’

Team Eekhoorn zet zondag in de eredivisie zijn sterke kopman Nikos Polychronopoulos in tegen Team Nachtwacht en speelt tegen PBA speler Savas Bulut. Daardoor verschuift Belgisch kampioen Peter Ceulemans naar positie twee, Frans van Kuyk naar drie en Jerry Hermans naar vier. Kurt Ceulemans, deze week nog de beste man in zijn Belgische team van Mister 100, heeft een vrij weekend. Cues&Darts speelt de uitwedstrijd tegen Bousema met Robinson Morales, Glenn Hofman, Ruben Legazpi en Huub Wilkowski tegen de rivaal voor de topplaatsen Bousema met Jeffrey Jorissen, Johan Loncelle, Frans van Schaik en Sander Jonen.

STZ Zundert kan Roland Forthomme inzetten tegen Aartsbouw, dat Turgay Orak laat overkomen uit Turkije. Ronny Brants speelt voor zijn thuispubliek tegen Sergio Jimenez. DKM Tools speelt met Dion Nelin als kopman de thuiswedstrijd tegen Burgmans Biljarts.

J&F Auto’s tegen Dekker/APSprundel lijkt in theorie een interessante wedstrijd. Therese Klompenhouwer, deze week sterk in de Belgische competitie, staat tegenover Gerwin Valentijn.

De teamopstellingen:

Dallinga.com-SIS Schoonmaak

Jean Paul de Bruijn-Eddy Merckx

Steven van Acker-Raimond Burgman

Peter De Backer-Raymund Swertz

Berry Dallinga-Martien van der Spoel

 

Aartsbouw Sprundel-STZ Zundert

Turgay Orak-Roland Forthomme

Ronny Brants-Sergio Jimenez

Dirk Weeremans-Thorsten Frings

Tom Persyn-Sam van Etten

 

Bousema/JBAcues-Cues&Darts/Xtreme

Jeffrey Jorissen-Robinson Morales

Johan Loncelle-Glenn Hofman

Frans van Schaik-Ruben Legazpi

Sander Jonen-Huub Wilkowski

 

Team Nachtwacht-Team Eekhoorn

Savas Bulut-Nikos Polychronopoulos

Erwin Kivits-Peter Ceulemans

Harrie van de Ven-Frans van Kuyk

Frank Martens-Jerry Hermans

 

DKM Tools-Burgmans Biljarts

Dion Nelin-Arno de Kleine

Davy van Havere-Bart Ceulemans

Roland Uijtdewillegen-Marco Janssen

Jack Wijnen-Johan Roijers.

Tekst: Frits Bakker.

Foto Eddy Merckx (Ton Smilde)

 

 

 

 

 

 

 

Driebanden Kozoom League
Volg ons online