Topbiljart Zundert wint op caramboles van Cues&Darts

Het Brabantse team van Stichting Topbiljart Zundert is de volgende uitdager in de play-offs van de Nederlandse eredivisie, de DKM Tools league. Zundert versloeg met een formidabele Roland Forthomme het team van Cues&Darts: in de wedstrijd zelf was het 4-4, Zundert won op caramboles dankzij de 40-10 in 11 beurten van Forthomme tegen Ruben Legazpi.

31 mei 2023

TILBURG – De Brabantse derby tussen Cues&Darts en Stichting Topbiljart Zundert, met zes van de acht buitenlandse spelers in de arena, is geëindigd in een overwinning voor Zundert. De winnaar van de wedstrijd, die beslist werd in één ontmoeting, daagt het team van Dekker Keukens uit voor de volgende ronde van de play-offs in de Nederlandse eredivisie. Roland Forthomme deelde de knock-out uit voor Zundert met een flitsende start in zijn wedstrijd tegen Ruben Legazpi: 20-0 in drie beurten na series van 5, 9 en 6 van de Belg, die ook al de grote uitblinker was in de laatste ronde van de competitie. Forthomme was ook de formidabele afmaker: hij versloeg Ruben Legazpi na nog een serie van 8 met 40-10 in 11 beurten.

 

 

Cues&Darts zette in de thuiswedstrijd zijn sterkste opstelling in de biljartarena met Ruben Legazpi, Robinson Morales, Pierre Soumagne en Huub Wilkowski. Het Zundertste team zette daar Roland Forthomme, Thorsten Frings, Francis Forton en Sam van Etten tegenover. Dat leek aanvankelijk een wedstrijd te worden die volledig in balans was.

Robinson Morales, die een 9 en 11 scoorde voor een voorsprong van 20-8 tegen Thorsten Frings in 7 beurten, won de partij uiteindelijk met 40-26 in 21 beurten. De wedstrijd werd niet veel later gelijkgetrokken door Sam van Etten in de ontmoeting tussen de twee Nederlanders op deze avond. De Noord-Hollander versloeg Huub Wilkowski met 40-26 in 33, waardoor de tussenstand 1-1 was en de caramboles ook precies gelijk waren: 66-66.

De bliksemstart van Roland Forthomme bracht evenwel al snel een eind aan de spanning. Met nog een keer een 8 liep Rolandinho ver uit. En omdat Ruben Legazpi niets kon terugdoen, werd het uiteindelijk 40-10 in 11 beurten. Pierre Soumagne stond op dat moment nog voor, maar omdat Francis Forton op 23 caramboles stond, was de wedstrijd gespeeld.

Stichting Topbiljart Zundert speelt dus de volgende wedstrijd in de play-offs voor het kampioenschap tegen Dekker Keukens in Sprundel. De winnaar van die wedstrijd, mag SIS Schoonmaak uitdagen voor de wedstrijd om het kampioenschap van de eredivisie.

Tekst Frits Bakker.
Foto: Cues&Darts en Zundert teams (Monique Wilkowski).

 

Kozoom League Driebanden
Volg ons online