Twee Nederlanders beloond met wildcard voor World Cup in Veghel

De Nederlanders Jeffrey Jorissen en Sam van Etten zijn beloond met een wildcard voor de World Cup in Veghel, die van 22 tot en met 28 oktober 2023 wordt gespeeld. De KNBB sectie driebanden gaf de wildcard aan Sam van Etten, de Stichting BEN beloonde Jeffrey Jorissen met een wildcard. Aan het toernooi doet de hele wereldtop in het driebanden mee. Het is onderdeel van de internationale World Cup cyclus. 

19 augustus 2023

VEGHEL – De Nederlanders Jeffrey Jorissen en Sam van Etten zijn beloond met een wildcard voor de World Cup in Veghel. Het toernooi wordt in de Brabantse biljartstad gespeeld van 22 tot en met 28 oktober. Jorissen is de nummer 54 op de wereldranglijst, Van Etten staat op positie 92.

Voor elke World Cup mag het organiserende land twee wildcards uitdelen, die een speler toelaat tot het hoofdtoernooi zonder voorronden te spelen. De KNBB sectie driebanden heeft het ticket gegeven Sam van Etten, de organisatie van de Stichting BEN (Biljart Evenementen Nederland) beloonde Jeffrey Jorissen met een wildcard.

De laatste wildcards in de World Cup van Veghel, in 2022, waren voor Jeffrey Jorissen en Jean Paul de Bruijn. Jorissen overleefde de groep met Jung Han Heo, Marco Zanetti en Myung Woo Cho met verrassende winstpartijen tegen Zanetti en Cho. Jean Paul de Bruijn verloor zijn drie partijen in de eerste groepsfase van het hoofdtoernooi.

Jorissen en Van Etten zijn regelmatige deelnemers aan de World Cups in het internationale circuit. Dat is de voornaamste reden voor de voorkeur die de KNBB en de Stichting BEN uitspraken voor deze spelers. Cees Lageweg van de Sectie driebanden: ,,Wij hebben grote bewondering voor de manier waarop Sam van Etten op eigen wijze aan de weg timmert en zo zijn weg naar de internqationale top probeert te bereiken.''

De officiële inschrijving voor de World Cup in Veghel gaat op maandag 28 augustus om 12.00 uur van start. In totaal krijgen behalve Dick Jaspers, Jeffrey Jorissen en Sam van Etten nog 20 deelnemers, de hoogste spelers op de nationale ranglijst, voorkeur van inschrijving. De KNBB hoopt zelfs op 26 deelnemers De andere plaatsen zijn voorbehouden aan internationale spelers.

BEN-organisator Harry Mathijssen kan meedelen dat de voorverkoop van tickets goed loopt. Zo zijn de logeplaatsen op zaterdag al uitverkocht. De World Cup wordt ook dit jaar weer live uitgezonden door Ziggo Sport en door AfreecaTV.

Tickets reserveren kan online via biljartevenementen.nl/reserveren.

Tekst: Frits Bakker.

Foto Sam van Etten.

 

Biljart algemeen Driebanden Etten, Sam van
Volg ons online