Twee rivalen voor top vier in Nederlandse eredivisie

Op de 19e speeldag van de Nederlandse eredivisie, de Kozoom league, zijn met nog drie ronden te gaan de wedstrijden in een cruciale fase. Bovenin strijden nog twee teams om de vier koplopeers te bedreigen, onderin is de strijd in de beslissende fase beland. De wedstrijd tussen Zundert en Dekker is uitgesteld, alle andere wedstrijden zijn zondag vanaf 13.00 uur live op Kozoom te volgen.

04 mei 2024

De teams van Dekker/AP en Bousema willen in de komende drie wedstrijden nog stunten in de Nederlandse eredivisie driebanden. De top vier in de race om de plaatsen in de play-offs hebben een tamelijk riante voorsprong, maar vooral Topbiljart Zundert en Cues&Darts zijn nog zeker niet buiten bereik van de nummers vijf en zes. Topbiljart Zundert heeft vier punten voorprong op de concurrenten, Cues&Darts drie punten. In het komende weekend wordt de 19e ronde van 22 in totaal gespeeld. En ook onderin de Kozoom league is er nog volop spanning.

SIS Schoonmaak, dat al zeker is van de play-offs, reist naar Cues&Darts in Tilburg in de opstelling met Eddy Merckx, Jean van Erp, Raimond Burgmans en Martien van der Spoel. Cues&Darts zet met Glenn Hofman en Huub Wilkowski twee Nederlanders in en met Ruben Legazpi en Pierre Soumagne twee buitenlandse versterkingen. In de Tilburgse locatie wordt dus zondag een kwalitatief hoogstaande wedstrijd uitgevochten.

Team Eekhoorn, dat nog 1 puntje nodig heeft en dit keer zonder Nikos Polychronopoulos speelt, komt thuis in actie tegen Burgmans Biljarts. De tegenstander strijdt nog voor behoud en zet Eddy Leppens als kopman in.

Topbiljart Zundert, de nummer 3, speelt de thuiswedstrijd tegen Dekker pas vrijdag vanwege een sterfgeval bij de familie Havermans.

Bousema Lochem is gastheer voor het team van Dallinga. Voor Bousema kan Martin Horn nog niet spelen en is Jeffrey Jorissen kopman. Dat betekent dat de twee spelers van het Nederlands team op het WK en EK landen, Jeffrey Jorissen en Jean Paul de Bruijn, dit keer tegen elkaar spelen.

Aartsbouw Sprundel, samen met Team Nachtwacht de nummer laatst met 10 punten, speelt thuis tegen J&F Auto’s, dat met drie punten voorsprong nog strijdt om kostbare matchpunten. Aartsbouw, volgend jaar het team met Eddy Merckx als kopman, komt met Turgay Orak in actie, die speelt tegen Murat Gökman.

Tenslotte wordt ook de derby en wedstrijd in de onderste regionen tussen Team Nachtwacht en DKM Tools gespeeld. DKM Tools heeft zich opgewerkt naar de 8e plaats, die nog geen zekerheid biedt. Team Nachtwacht heeft nog drie wedstrijden om zich van de laatste plaatsen te verwijderen. Het degradatiespook waart rond in de Oosterhoutse biljartarena.

De teams en de opstellingen:

Zondag 5 mei, 20e speelronde Kozoom league

Cues&Darts/Xtreme-SIS Schoonmaak

Glenn Hofman-Eddy Merckx

Ruben Legazpi-Jean van Erp

Pierre Soumagne-Raimond Burgman

Huub Wilkowski-Martien van der Spoel

Team Eekhoorn-Burgmans Biljarts

Peter Ceulemans-Eddy Leppens

Frans van Kuyk-Anno de Kleine

Kurt Ceulemans-Marco Janssen

Jerry Hermans-Johan Roijers.

Bousema/JBScues-Dallinga.com

Jeffrey Jorissen-Jean Paul de Bruijn

Johan Loncelle-Steven van Acker

Stefan Galla-Peter De Backer

Frans van Schaik-Berry Dallinga

Aartsbouw Sprundel-J&F Auto’s/New Jorissen

Turgay Orak-Murat Gökmen

Ronny Brants-Kay de Zwart

Dirk Weeremans-Joey de Kok

Tom Persyn-Therese Klompenhouwer

Team Nachtwacht-DKM Tools

Erwin Kivits-Birol Uymaz

Harrie van de Ven-Dion Nelin

Frank Martens-Ronny Lindemann

Frits Broeders-Davy van Havere

Tekst Frits Bakker

Foto Erwin Kivits (Stefan Osnabrug)

 

                                           

 

 

 

Driebanden Kozoom Kozoom League
Volg ons online