UMB kondigt aan: Driebanden op Eurosport

Grote stap om biljarten meer op televisie te krijgen aanstaande. Vanaf maart 2019, aldus UMB president Farouk El Barki

01 maart 2019

Al tijden hebben we het erover: de media-aandacht voor biljarten in Nederland neemt toe. Steeds vaker in kranten, steeds vaker online, in toenemende mate ook weer op tv.

Zeker het driebanden speelt hierin een rol, met de steeds hogere prijzengelden en vernieuwende toernooien en structuren. Hier is echt sprake van mondialisering van de sport: niet alleen zijn er volop Europese landen waar driebanden booming is, maar zeker ook Azie.

 

 

Eergisteren bracht de UMB nieuws naar buiten dat de populariteit van driebanden in Europa nog verder kan vergroten: driebanden komt op Eurosport!

In het officiele informatiebulletin van de UMB stond dit als volgt verwoord: Mr. Barki proudly announced that the UMB objective to be on Eurosport, has finally come into reality. Starting from March 2019, 3-Cushion events will be, on a regular basis, broadcasted on Eurosport.

Ofwel: welke evenementen het precies betreft, allemaal op het open net of slechts deels, en welk event als eerste gaat worden uitgezonden, het is allemaal nog niet bekend. Maar, dat een belangrijke volgende stap is gezet om live driebanden via de televisie in de huiskamers te krijgen in Europa en dus ook in Nederland, dat lijkt met genoemde uitspraak zeker.

 

 

 

Uitgelichte foto: Unsplash
Foto biljartmedia bij NK Masters: Ton Smilde

 

 

Driebanden Media Televisie
Volg ons online