Veel Nederlanders en Belgen naar World Cup La Baule

Morgen, maandag, start van World Cup in Franse badplaats. Veel Nederlanders komen in de eerste dagen in actie om te proberen de kwalificatie af te dwingen voor de volgende dagen.

Dick Jaspers als enige geplaatst voor hoofdtoernooi als nummer twee van de wereldranglijst.

21 oktober 2018

LA BAULE - Voor het derde jaar op rij is de Franse badplaats La Baule met zijn gastheer Joel Switala organisator van een van de World Cups op de kalender van de UMB. Het toernooi gaat maandag 22 oktober van start met 150 spelers onder wie alle beste spelers van de wereldranglijst. De plaats van handeling is de Sporthal Salines, de Zweed Torbjörn Blomdahl verdedigt zijn titel na de overwinning vorig jaar in de finale op Frédéric Caudron met 40-25 in 17 beurten. De World Cup wordt volledig uitgezonden door Kozoom voor Premium abonnees.
 
De rankingpunten van de World Cup in Porto 2017 verdwijnen, waardoor de Koreaan HaengJik Kim 80 punten verliest en ook in het volgende toernooi de maximale 80 punten kwijtraakt. De plaats in de top drie van Kim achter Frédéric Caudron en Dick Jaspers is in gevaar. Caudron leidt nu met 426 punten voor Jaspers met 380. In de World Cup ranking van 2018 is Caudron leider met 214 punten na de World Cups in Antalya, Ho Chi Minh, Blankenberge en Porto voor Semih Saygıner met 114 punten en Tayfun Tasdemir en Dick Jaspers met 104.

 

 
De veertien geplaatste spelers voor La Baule zijn in volgorde Frédéric Caudron, Eddy Merckx, Haeng-Jik Kim, Marco Zanetti, Dick Jaspers, Jung Han Heo, Sung-Won Choi, Jae Ho Cho, Murat Naci Coklu, Torbjörn Blomdahl, Sameh Sidhom, Quyet Chien Tran, Dani Sánchez en Nguyen Quoc Nguyen. De drie wildcards worden toegekend aan Semih Sayginer (UMB), Jérémy Bury en Pierre Soumagne (organiserend land). Daardoor zijn deze 17 spelers geplaatst voor het hoofdtoernooi vanaf vrijdag met 32 spelers, waarvan 15 uit de laatste kwalificatie op donderdag.

De spelers voor de laatste kwalificatiedag zijn onder andere Robinson Morales, Hyung-Kon Kim, Adnan Yüksel, Can Capak, Birol Uymaz, Tonny Carlsen, Tayfun Tasdemir, Dinh Nai Ngo, Eddy Leppens, Nikos Polychronopoulos, Lütfi Cenet, David Martinez, Dong Koong Kang, Minh Cam Ma, Myung Woo Cho, Anh Vu Duong, Roland Forthomme en Javier Palazón.

De Nederlanders, Belgen, Fransen en Duitsers reizen met veel manschappen af naar het toernooi. Maandag komen onder meer Jef Philipoom, Adrien Tachoire, Wilco Meusen, Volkan Cetin, Peter Ceulemans, Marco Wolfs en Jordy de Kruyf in actie. Dinsdag zijn de bekende spelers uit de lage landen Ronny Brants, Raimond Burgman, Barry van Beers en Sylvia Eckel, maar komen ook in de arena: Gwendal Maréchal, Antonio Montes, Jung-Ju Shin, Carlos Crespo, Murat Tüzül, Goökhan Salman en Ahmet Alp. En woensdag gaat de deur van de speelzaal onder meer open voor Dion Nelin, Yusuke Mori, Filippos Kasidokostas, Therese Klompenhouwer, Glenn Hofman, Jérôme Barbeillon, Juan David Zapata, Jean Paul de Bruijn en Martin Horn.

Vanaf maandag is de eerste kwalificatiedag. De wedstrijden beginnen om 11.00 uur op de eerste drie dagen, daarna om 10.00 uur voor de kwalificaties van donderdag, 12.00 uur op vrijdag en 11.00 uur op zaterdag.

 

Tekst: Frits Bakker

Foto Dick Jaspers ©Jan Rosmulder/De BiljartBallen

 

Driebanden Internationaal Jaspers, Dick
Volg ons online