Vijf kampioenen in één weekend

Dutch Premium Comfort Divisiekampioenschappen 2016-2017 in Veemarkt afgesloten met huldigingen van divisiekampioenen

17 april 2017

DOETINCHEM – Het slotweekend van de teamcompetities, met de beste teams uit de vijf divisies in de arena, heeft zondag aan het eind van een lang weekend behalve Eureka Billard in de eredivisie nog vier kampioenen opgeleverd. Die werden na afloop van de Dutch Premium Comfort gehuldigd in De Veemarkt in Doetinchem. Wedstrijdleider Henny Wezenbeek maakte na een marathon van finalewedstrijden alle kampioenen bekend.

De Veemarkt haalde met minimaal verschil de titel in de tweekamp met MCR. De finale eindigde in een gelijkspel, 4-4, maar De Veemarkt had een iets beter gemiddelde. Huub Wilkowski en René Dericks wonnen voor De Veemarkt van Randy Loenen en Nick Loenen. Thorsten Frings versloeg Dustin Jäschke, Leon Brouwer met één carambole verschil van Eric Vijverberg. Het hoogste gemiddelde kwam van Thorsten Frings met 1.666.

La Plaza Hoensbroek werd kampioen van de tweede divisie door winst in de finale op ’s Lands Welvaren met 6-2. De winstpartijen kwamen van Roy Zielemans, die Tonnie van Iwaarden in de beste partij versloeg met 40-15 in 25 beurten, Mathy Monnissen en Alain Clabots. Alleen Francois Forton won zijn partij voor ’s Lands Welvaren van Danny Boutet met 40-21 in 30 beurten.

Albert Heijn Van Rijn werd tot kampioen gehuldigd van de derde divisie na 6-2 winst op De Molen. Eddy de Graaf was de beste winnaar met 0.729 gemiddeld. De andere winnaars bij de kampioen waren Gijs van Rijn en Wim van der Laan.

De Hagenaars van Jorissen-2000-4 grepen de titel in de vierde divisie door 6-2 winst op Café ’t Steegje 2/Cortini Automotive. Willem Hofman, Henk Jorissen en Cor Trampe waren de matchwinnaars bij de kampioenen. Frans Bambracht (beste winnaar met 0.681) slaagde er als enige in te winnen voor ’t Steegje.

Tekst: Frits Bakker