Wereldtop trekt de wereld in, eredivisie past zich aan

Toernooien in Lausanne en Korea, topspelers op reis, eredivisie voor de negende ronde met veel wisselspelers

15 november 2019

NIEUWEGEIN - De wereldtop van het driebanden speelt dit weekend in Lausanne en in Korea en staat een topbezetting van de Buffalo league in de weg voor de 9e speelronde. De verdeling van de krachten komt niet uit de lucht gevallen. De teams in de eredivisie hebben de selecties uitgebreid om zich daartegen te wapenen. Van de vier koplopers mist SIS Schoonmaak zijn kopman Eddy Merckx (Lausanne), HCR Prinsen speelt zonder Dick Jaspers en Torbjörn Blomdahl (Lausanne) en Eddy Leppens (Korea), Dallinga zonder Frédéric Caudron en Jean Paul de Bruijn (Korea) en Bousema mist Martin Horn (Lausanne). Maar wat dacht u van vervangers als Raymond Ceulemans, Peter De Backer, Jef Philipoom, Jose Maria Mas en de wekelijks sterren, zoals Roland Forthomme, Jean van Erp, Raimond Burgman en Dave Christiani, om er maar eens wat te noemen voor deze speelronde.

Twee van de teams uit de top vier spelen tegen elkaar. SIS Schoonmaak is in Den Haag gastheer voor Bousema, de huidige nummer één tegen de nummer vier. Het Haagse team van Cor Trampe zet Martien van der Spoel in voor Eddy Merckx, de ploeg van Ronny Hazewinkel komt met Johan Loncelle als kopman in plaats van Horn of Coklu. ,,Het is voor ons vooral belangrijk dat is geen gemakkelijke missie'', beseft Bousema's teambaas maar al te goed. Hij speelt zelf met Johan Loncelle, Stefan Galla, Wesley de Jaeger en Frans van Schaik. SIS met Jean van Erp, Raimond Burgman, Jeffrey Jorissen en Martien van der Spoel.

HCR Prinsen speelt de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter DKM Tools. De nieuwkomer in de competitie heeft nog geen matchpunten en was in al zijn wedstrijden tot nu toe tamelijk kansloos. ,,Maar we mogen dit team van captain Jerry Hermans beslist niet onderschatten. Met name Roland Uijtdewilligen en Jack Wijnen zijn k kunnen zorgen'', schat Dinand Prinsen, die start met Jef Philipoom, Anno de Kleine, Jelle Pijl en Raymund Swertz. ,,Ik acht dit kwartet wel in staat om de punten in eigen huis te houden.''

Dallinga rekent op zijn drie Belgen Peter De Backer, Raymond Ceulemans en Steven van Acker. De teambaas, Berry Dallinga, komt zelf ook in actie en is met Ceulemans altijd wel verzekerd van een belangstellend thuispubliek in één van de gezelligste biljartarena's van de eredivisie. De opdracht is: zeker niet verliezen en boven de verwachtingen mee blijven draaien in de top drie. Berry Dallinga staat overigens tegenover een debutant bij A1 Biljarts: Jordy de Kruyf.

Negende speeldag, zondag 17 november, 13.00 uur:

SIS Schoonmaak-Bousema Lochem
Jean van Erp-Johan Loncelle
Raimond Burgman-Stefan Galla
Jeffrey Jorissen-Wesley de Jaeger
Martien van der Spoel-Frans van Schaik

't Hartje van Oosterhout-STZ Zundert
Davy van Havere-Roland Forthomme
Harrie van de Ven-Barry van Beers
Fank Martens-Rik van Beers
Ad Broeders-Sam van Etten

Dallinga.com-A1 Biljarts
Peter De Backer-Christian Rudolph
Steven van Acker-Ronny Lindemann
Raymond Ceulemans-Kay de Zwart
Berry Dallinga-Jordy de Kruijf

Team Eekhoorn-'t Ivoor
Frans van Kuyk-Dave Christiani
Jose Maria Mas-Huub Wilkowski
Kurt Ceulemans-Marc Roofthooft
Jerry Hermans-Jack van Peer

Dekker Keukens-'s Lands Welvaren
Ad Koorevaar-Dirk Weeremans
Gerwin Valentijn-Ronny Brants
Henk Blauwblomme-Francis Forton
John Tijssens-Marcel Hopmans

HCR Prinsen-DKM Tools
Jef Philipoom-Roland Uijtdewillegen
Anno de Kleine-Jack Wijnen
Jelle Pijl-Eddy Willems
Raymund Swertz-Joey de Kok.

Tekst Frits Bakker

Foto: Jef Philipoom (Kozoom)

 

 

 

Buffalo League Driebanden
Volg ons online