Woonwonder 't Hartje klimt naar top drie eredivisie

In de DKM Tools League, de eredivisie driebanden, werd deze zondag een inhaalronde gespeeld. Acht teams van de 12 kwamen in actie, drie keer stond er een maximale score van 8-0 op het bord. Woonwonder is de openbaring van de seizoenstart met een derde plaats.

 

06 november 2022

 

DEN HAAG - De twee koplopers van de DKM Tools League, de eredivisie driebanden, SIS Schoonmaak (14 uit 8) en Cues&Darts (12 uit 8) kwamen op de inhaaldag van de achtste ronde niet in actie. Drie keer in vier wedstrijden stond er een 8-0 op het scorebord. Alleen tussen Team Eekhoorn en Bousema Lochem bleef het spannend tot het eind. Frans van Kuyk en Peter Ceulemans trokken uiteindelijk de 5-3voor Eekhoorn over de streep. Dekker Keukens won met 8-0 van Post Luchtkanalen, STZ Zundert met dezelfde score van A1 Biljarts.

Het restant van de achtste speeldag moest het doen zonder de spelers die al naar het Wereldkampioenschap in Korea zijn vertrokken, maar veel invloed had dat niet op de wedstrijden. SIS (Jaspers, Merckx), Dallinga (De Bruijn) en Cues&Darts (Legazpi) speelden niet en STZ Zundert was zonder zijn kopman Roland Forthomme in een grootse vorm met de 8-0 zege op A1 Biljarts.

Het Brabantse team van ’t Hartje heeft dit jaar Woonwonder als teamsponsor en doet de naam alle eer aan. Dank zij een knappe 8-0 overwinning in Den Haag tegen J&F Auto’s is het team van Frits Broeders naar de top drie van de eredivisie geklommen en groeiden spelers als Erwin Kievits en Ismail Yasin uit tot opzienbarende matchwinnaars. De kopman Erwin Kivits deelde zondagmiddag trots in de maximale score door een overwinning op Glenn Hofman (40-33 in 24), maar ook drie andere spelers van het Brabantse team gingen met winst naar huis.

 

 

Woonwonder deed de beste zaken en vierde de 8-0 zege in Den Haag uitbundig. Frits Broeders, de teamleider, reageerde opgetogen: ,,We zijn ontzettend blij met deze winst, want dat doen niet veel teams ons na. Ik ben vooral superblij voor Erwin Kivits, die als kopman toch maar mooi wint van Glenn Hofman. We doen gewoon lekker mee bovenin en met Berkay Karakurt en Ismail Yasin in het tweede part nog vaker in de ploeg, gaan we een mooi seizoen tegemoet.’’

Dekker versloeg Post Luchtkanalen onder meer dank zij de winst van Dave Christiani op Lesley van Neyen met 40-25 in 21, nadat de Nederlander zaterdag in de Duitse competitie een totale off-day had beleefd. Henk Blauwblomme, Gerwin Valentijn en Barry van Beers wonnen in 29, 33 en 35 beurten.

Woonwonder boekte de superieure winst op J&F Auto’s (dat in de laagste regionen blijft) behalve met Erwin Kivits ook door de winst van Harrie van de Ven op Therese Klompenhouwer (40-28 in 37) en door twee krappe zeges van Martin Spoormans op Herman van Daalen (40-39 in 45) en Frank Martens op Joey de Kok (40-38 in 36).

Bij Zundert was Sam van Etten de beste man met winst op Kay de Zwart (40-24 in 23), was Thorsten Frings de uitstekende vervanger van Forthomme met 40-38 in 30 tegen Jelle Pijl en won Francis Forton van Richard Bitalis met 40-36 in 29.

Team Eekhoorn en Bousema Lochem deelden de buit in de pauze door winst van Jerry Hermans op Stefan Lenting en Frans van Schaik op Kurt Ceulemans. Het tweede deel kreeg een boeiend slot. Frans van Kuyk haalde een ruime marge op tegen Gökhan Salman met een serie van 7, de Turk miste drie matchballen en maakte pas gelijk toen Van Kuyk de 40e had gescoord. Toen kon Peter Ceulemans de volle winst nog binnenhalen voor zijn team met winst op Johan Loncelle (40-31 in 24).

De stand bovenaan na 8 wedstrijden:

1 SIS Schoonmaak 8-14

2 Cues&Darts 8-12

3 Woonwonder 8-11

4 Dekker Keukens 8-10

5 Bousema Lochem 8-8

6 Team Eekhoorn 8-8

7 Dallinga 8-8

8 Zundert 8-8.

Tekst: Frits Bakker
Foto: Team Woonwonder
Bewerking foto: KNBB

 

 

 

 

DKM Tools League Driebanden
Volg ons online