World Cup cyclus vervolgt met toernooi in Porto

Tien Nederlanders aan de start in vierde World Cup van 2018: Dick Jaspers na World Cup zege in Blankenberge weer hoog op het favorietenlijstje.

29 juni 2018

PORTO – De Koreaan HaengJik Kim won vorig jaar de World Cup in Porto en drie weken later ook de World Cup in Cheongju, Korea. De 26-jarige titelverdediger in Porto staat volgende week (2-8 juli) weer aan de start in de Portugese havenstad, maar zijn toekomst is onzeker. Het zou voorlopig zijn laatste World Cup kunnen zijn, HaengJik Kim maakt deel uit van de Koreaanse spelers die door een conflict tussen de UMB (wereldbond) en de KBF (Koreaanse federatie) een verbod heeft gekregen om aan internationale toernooien van de UMB mee te doen. ,,Ik sta met een dubbel gevoel aan de start. De World Cup in Porto is voorlopig het laatste toernooi’’, beseft de hoogst gerangschikte speler (4e) van de vier Koreanen in de top twaalf van de wereldranglijst. De vierde World Cup in 2018 krijgt tien Nederlanders aan de start. Dick Jaspers behoort na zijn overwinning in Blankenberge tot het selecte groepje van topfavorieten. Verder spelen in Porto: Jean Paul de Bruijn, Glenn Hofman, Barry van Beers, Therese Klompenhouwer, Ronald van Geyt, Sylvia Eckel, Raymon Groot, Jordy de Kruijf en Wilco Meusen.

Voor zijn eerste World Cup overwinning versloeg HaengJik Kim vorig jaar in Porto in de finale Nguyen Quoc Nguyen. In het bolwerk van FC Porto stonden voor het eerst drie Aziaten op het podium. Eddy Merckx miste drie matchballen tegen Dani Sánchez, die de nieuwe nummer één van de wereld werd en Wan-Young Choi was de revelatie van het toernooi. De Koreaan dankt er zijn uitnodiging aan voor de eerst 3CC Masters over twee weken in Seoul.

Met zijn huidige positie op de ranglijst heeft HaengJik Kim kansen om de top drie van de wereld binnen te komen. Frédéric Caudron voert voor Porto de stand aan met 458 punten voor Eddy Merckx met 399, Marco Zanetti met 317, HaengJik Kim met 304 en Dick Jaspers met 272.

De World Cup in Porto gaat maandag 2 juli van start met de voorronden. De geplaatste spelers zijn:

Frédéric Caudron, Eddy Merckx, Marco Zanetti, HaengJik Kim, Dani Sánchez, Dick Jaspers, Torbjörn Blomdahl, Jae-Ho Cho, Murat Naci Coklu, Sameh Sidhom, Sung-Won Choi, Jung-Han Heo, Nikos Polychronopoulos, Jérémy Bury. De wildcards zijn vergeven aan Riad Nady, Myung Woo Cho en Ruy Costa. Het toernooi heeft 150 deelnemers ingeschreven, 50 spelers staan op de reservelijst.

De bekendste spelers voor de laatste kwalificatiedag: Quyet Chien Tran, Nguyen Quoc Nguyen, Dong-Koong Kang, Eddy Leppens, Tayfun Tasdemir, Semih Sayginer, Lütfi Cenet, David Martinez, Can Capak,  Roland Forthomme, Jae-Guen Kim, Tonny Carlsen, Adnan Yüksel, Javier Palazón, Anh Vu Duong en Xuan Cuong Ma. David Zapata, één van de revelaties in de laatste World Cup in Blankenberge, speelt al op dinsdag in de voorronden.

Dick Jaspers (Blankenberge), Quyet Chien Tran (Ho Chi Minh City) en Frédéric Caudron (Antalya) waren de eerste drie World Cup winnaars in 2018.

Alle wedstrijden vanaf de start zijn live te volgen op Kozoom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Driebanden Internationaal Jaspers, Dick
Volg ons online