World Games maken kennis met topbiljarten

Als tweede geplaatste Dick Jaspers heeft vandaag openingswedstrijd, te zien via live stream

27 juli 2017

WROCLAW- De Poolse biljartwereld, klein en onbekend, heeft op de eerste dag van de World Games kennis kunnen maken met driebanden van het allerhoogste niveau. De Spaanse wereldkampioen Dani Sánchez gaf een demonstratie van zijn klasse, de Amerikaan Hugo Patino maakte een sterke entree, de Vietnamees Quyet Chien Tran was subliem in zijn openingspartij en Sameh Sidhom won degelijk en onbedreigd.

Hoe zullen de Poolse toeschouwers hebben gereageerd op de vier partijen, waarin drie winnaars boven de twee gemiddeld speelden? De eerste deelnemer uit het gastland, Dawid Tonojan, had natuurlijk geen schijn van kans tegen Sánchez, die hem met 40-9 in 14 beurten van de tafel veegde. Moyennes: 2.857 voor de Spanjaard, 0.642 voor de Pool. Dick Jaspers speelt vandaag om 17.30 uur tegen de Japanner Ryuji Umeda.

De tweede Pool, invaller voor Sung-Won Choi, zal niet veel beter zijn. De Nederlandse arbiter Paul Brekelmans vertelde, dat Mateusz Sniegocki, tegenstander van Pedro Piedrabuena, een poolspeler is, die zondag inderhaast zijn eerste les in het driebanden heeft gekregen. De Poolse biljartbond heeft niets beters en dat is logisch. In heel het land staan precies twee matchtafels.

Hugo Patino, één van de top vijf spelers in Amerika, verraste met een sterke overwinning op Javier Palazón (40-19 in 17 beurten). Quyet Chien Tran had een povere opening tegen Huberney Cataño (15-6 achter in 13 beurten), maar demarreerde dan met 34 caramboles in zes beurten naar het eind: 40-18 in 19. De Vietnamees tekende met 11 voor de hoogste serie van de dag. De Egyptenaar Sameh Sidhom speelde zich simpel bij de beste acht van het toernooi door een overwinning op Eric Tellez uit Costa Rica: 40-25 in 21.

 

 

Vandaag, vanaf 10.00 uur, worden de vier andere partijen gespeeld.

10.00: Marco Zanetti-Kostas Kokkoris
12.30: Pedro Piedrabuena-Mateusz Sniegocki
15.00: Eddy Leppens-Can Capak
17.30: Dick Jaspers-Ryuji Umeda.

 

Live Stream

Live Scoring

Tournament Information

 

#TheWorldGamesNL

 

Tekst: Frits Bakker

 

Internationaal Jaspers, Dick NOC*NSF/Sportbonden
Volg ons online