Zaterdag 20:00: Nederland A - Nederland B

Prachtig affiche bij WK Driebanden voor Landenteams in Viersen: de enige twee Nederlandse teams tegen elkaar!

Regerend wereldkampioenen Jaspers & Van Erp in vorm

 

11 maart 2017

VIERSEN – De twee Nederlandse teams op het WK voor landen in Viersen staan later vandaag in de kwartfinales tegenover elkaar. Het A-team met Dick Jaspers en Jean van Erp startte de missie vandaag met een hoogstaande partij tegen Colombia, dat met 40-23 in 15 beurten werd verslagen. Dat is met een gemiddelde van 2.667 de beste wedstrijd tot nu toe in het toernooi.

Jaspers en Van Erp vonden de flow na een voorzichtige start. ,,Ik miste in het begin een paar mooie ballen, daardoor kan het treintje niet verder’’, zo typeerde Jean van Erp die start. Maar vanaf de vijfde beurt was Nederland onstuitbaar: met series van 6, 4, 2, 5 en 8 lie het team naar een comfortabele 34-17 in dertien beurten. Twee beurten later was het karwei geklaard.

De Turken versloegen op de andere tafel Italië en zijn de zesde ploeg voor de kwartfinale na Korea, Zweden, Nederland A en B en Frankrijk. De kwartfinales zijn vanavond om 17.00 en 20.00 uur; Nederland A en B treffen elkaar in de laatste van deze twee.

België en Duitsland A spelen om 13.30 uur tegen Tsjechië en Griekenland voor de laatste twee plaatsen in de kwartfinales.

,,We wisten hoe gevaarlijk Colombia kon zijn’’, zei Jaspers later. ,,Ik heb veel respect voor Robinson Morales en ook Henry Diaz is een uitstekende speler. Maar gelukkig waren we op tijd in ons ritme en konden we ruim afstand nemen.’’

 

Tekst: Frits Bakker

Foto ©Kozoom

Driebanden Erp, Jean van Internationaal
Volg ons online