Zeeuws team eredivisie gered: nieuwe locatie in Sprundel

Het team van Kwadendamme gaat met de spelers Dirk Weeremans, Ronny Brants, Marcel Hopmans en Tom Persyn over naar Sprundel en komt daar volgend seizoen uit in de eredivisie

17 juni 2020

KWADENDAMME/SPRUNDEL - Het tweede Zeeuwse team in de eredivisie driebanden in Nederland is gered. De teambaas Nico Peeters uit Kwadendamme stemt erin toe dat de licentie wordt uitgeleend aan een locatie in Sprundel, waar Christian Rudolph de nieuwe kopman wordt met Ronny Brants, Dirk Weeremans en Ludo Kools, reserves zijn Marcel Hopmans en Tom Persijn. Het team gaat in de hoogste divisie spelen en wil een contract afsluiten voor drie jaar. De verantwoordelijkheid voor de licentie blijft bij Nico Peeters, die eventueel het team weer in eigen huis kan nemen.

Dirk Weeremans is met success op zoek gegaan naar een nieuw onderkomen en heeft alleen Francis Forton uit het vaste team zien vertrekken naar Zundert. De nieuwe locatie voor zijn team is in de Drie Zwaantjes, een bekend biljartlokaal van Janny Vergouwe. Nico Peeters is blij met de uitkomst: ,,Het is mooi voor de spelers dat ze weer gewoon in de eredivisie kunnen uitkomen.'' Christian Rudolph is later pas toegevoegd aan het team, nadat bekend werd dat de Duitser op zoek was naar een team in Nederland. Hij gaat vijftien wedstrijden meespelen in Sprundel.

Met het nieuwe thuislokaal voor 's Lands Welvaren heeft de eredivisie driebanden vooralsnog 11 teams van vorig jaar voor de nieuwe competitie. Alleen HCR Prinsen uit Haarlo is afgevallen. Het team van SIS Schoonmaak, verhuisd uit Den Haag, is de meest waarschijnlijke vervanger.

Tekst: Frits Bakker

Foto Drie Zwaantjes

Driebanden Eredivisie/Topklasse
Volg ons online