Zes teams spelen voor 15e ronde eredivisie

Vandaag, zondag 20 februari, worden drie wedstrijden voor de DKM Tools league gespeeld: Team Eekhoorn-Aartsbouw Sprundel, Cues & Darts-Bousema Lochem en Dekker Keukens-DKM Tools

20 februari 2022

Robinson Morales: warming-up in Holland

 

 

TILBURG – De Colombiaan Robinson Morales maakt dit weekend een kort uitstapje naar de Nederlandse eredivisie en vertrekt daarna weer pijlsnel naar Turkije om in de World Cup van Ankara te spelen. Hij is kopman van het team van Cues & Darts, dat een thuiswedstrijd speelt in Tilburg tegen Bousema Lochem, een wedstrijd voor de 15e ronde van de DKM Tools league. Twee andere wedstrijden staan op de agenda voor vandaag, zondag 20 februaril. Team Eekhoorn speelt thuis tegen Aartsbouw Sprundel, Dekker Keukens speelt thuis tegen DKM Tools. De drie wedstrijden voor de reguliere 15e ronde beginnen vandaag om 13.00 uur en worden live uitgezonden op Kozoom.com.

 

Robinson Morales speelt in zijn wedstrijd tegen Martin Horn, die het Europees kampioenschap voor landenteams liet schieten (zijn team Duitsland haalde sensationeel zilver), reist deze week ook af naar de World Cup in Ankara. De wedstrijd van vandaag is een prachtige warming-up voor beide spelers in de aanloop naar de eerste World Cup van dit jaar.

 

Ook andere teams hebben te maken met het samenvallen van het EK of de World Cup. Zo mist Team Eekhoorn zijn kopman Peter Ceulemans, die met Eddy Merckx op het EK speelde en in Turkije blijft voor de World Cup. En DKM Tools (uit tegen Dekker Keukens) speelt zonder Joey de Kok. De jonge Zeeuw is in Ankara en start maandag al in de World Cup in een poule tegen de Koreaan Bong Joo Hwang en de Duitser Murat Guelter.

 

Cues & Darts doet een poging om iets dichter bij de koploper SIS Schoonmaak te komen. De marge is acht punten (25 tegen 17) met hetzelfde aantal wedstrijden gespeeld (13). Bousema Lochem is de nummer drie op de ranglijst, ook met 17 punten, zodat de nummers 2 en 3 deze middag spelen voor de voorlopige tweede plaats in de eredivisie.

 

Team Eekhoorn staat twee punten achter die nummers 2 en 3 en doet ook weer volop mee. Het team speelt met Frans van Kuyk als kopman, Jose Maria Mas, Kurt Ceulemans en Jerry Hermans.

 

Gerwin Valentijn en Roland Uijtdewillegen zijn beide teruggekeerd uit quarantaine en spelen mee in de wedstrijd tussen Dekker en DKM Tools.

 

De opstellingen zijn:

Cues & Darts-Bousema Lochem

Robinson Morales-Martin Horn

Jack van Peer-Johan Loncelle

Wesley de Jaeger-Stefan Galla

Huub Wilkowski-Anno de Kleine

 

Team Eekhoorn-Aartsbouw Sprundel

Frans van Kuyk-Dirk Weeremans

Jose Maria Mas-Ronny Brants

Kurt Ceulemans-Christian Rudolph

Jerry Hermans-Ludo Kools

 

Dekker Keukens-DKM Tools

Ad Koorevaar-Roland Uijtdewillegen

Gerwin Valentijn-Jack Wijnen

Henk Blauwblomme-Eddy Willems

Bart Leys-Paul Bruijstens.

Tekst: Frits Bakker

Foto Gerwin Valentijn

 

 

 

  

Kozoom League Driebanden
Volg ons online