Zestien kwalificatiespelers met zestien finalisten in Grand Prix

De 32 spelers voor het hoofdtoernooi van de Grand Prix in Sittard zijn bekend na de lange kwalificatiereeksen in De Biljartacademie. Het laatste verslag en de indelingen van de acht poules van vier.

04 oktober 2023

SITTARD – De laatste kwalificatie voor het hoofdtoernooi van de Grand Prix in Sittard gaf hoge moyennes te zien en een hoofdrol voor Adrie Demming. Met zijn 1.666 was hij de hoogste van de zestien beste spelers die zich bij de zestien geplaatste finalisten voegen. Adrie Demming overtroefde in zijn poule Reggy Brouwers, Menno de Vries en Berry Dallinga met 4 matchpunten en 1.666. De andere toppers in de laatste voorronden waren Glenn Hofman en Paul Bruijstens met 1.621.

Glenn Hofman was de winnaar in Poule A voor Jack van de Klundert met 3 matchpunten en 0.740. Poule A werd gedomineerd door Adrie Demming, ook Reggy Brouwers was runner-up met 3 matchpunten en 0.967. Poule C ging naar Roland Uijtdewillegen met 4 punten en 1.363, John van der Stappen won twee partijen met 0.750. De Maastrichtenaar Wilco Meusen overleefde de laatste kwalificatie met 4 punten en 1.363 voor Martijn Roefs met 0.674. In deze poule grepen Harrie van de Ven en Sander Jonen naast de plaatsing.

Paul Bruijstens onderstreepte zijn klasse in Poule E met 4 matchpunten en 1.621. De jonge Zeeuw Joris van ’t Zelfden schitterde op plaats 2 met 4 punten en 1.250. Jack van Peer en Ludo Kools, twee oude bekenden uit de Masters, werden één en twee in Poule F met 4 punten, 1.016 en 0.983 gemiddeld. De winst in Poule G ging naar Erwin Kivits met 1.111 voor Frits Broeders met 0.826. Tenslotte was Charles Mekes winnaar in Poule H voor Wilco van Wijk (0.967 en 0.934).

De indelingen voor de poules op donderdag en vrijdag:

Donderdag:

Poule A:

Dick Jaspers, Jack Wijnen, Charles Mekes, Jack van de Klundert

Poule B:

Jeffrey Jorissen, Jerry Hermans, Erwin Kivits, Reggy Brouwers

Vrijdag:

Poule C:

Jean Paul de Bruijn, Volkan Cetin, Jack van Peer, John van der Stappen

Poule D:

Dave Christiani, Raymund Swertz, Paul Bruijstens, Martijn Roefs

Poule E:

Barry van Beers, Joey de Kok, Wilco Meusen, Joris van ’t Zelfden

Poule F: Sam van Etten, Huub Wilkowski, Roland Uijtdewillegen, Ludo Kools

Donderdag:

Poule G: Raimond Burgman, Frans van Schaik, Adrie Demming, Frits Broeders

Poule H:

Kay de Zwart, Jean van Erp, Glenn Hofman, Wilco van Wijk

Tekst: Frits Bakker

Foto Glenn Hofman (Ton Smilde)

 

 

Driebanden Grand Prix
Volg ons online