Zeven Nederlanders op derde dag van Porto

De Oranje delegatie in de World Cup van Porto is vandaag sterk vertegenwoordigd. Zeven Nederlanders spelen deze woensdag (28 juni) voor een plaats in de volgende ronde, de laatste kwalificatiedag op donderdag. Huub Wilkowski en Glenn Hofman overleefden dinsdag de tweede dag in de Portugese stad, vandaag, woensdag, voegen zich Jeffrey Jorissen, Jean Paul de Bruijn, Volkan Cetin, Joey de Kok en Sam van Etten daarbij. De wedstrijden starten om 12.00 uur Nederlandse tijd en zijn op YouTube te volgen (AfreeCa tv).

28 juni 2023

PORTO – Het Nederlandse gezelschap van biljarters in de World Cup van Porto is vandaag, woensdag, met een optimale bezetting. De Nederlanders starten met 7 man in de derde sessie. van het toernooi in de Portugese stad. Voor Nederland gingen Glenn Hofman en Huub Wilkowski dinsdag al door met allebei twee overwinningen. Vandaag, woensdag, komen daar Jeffrey Jorissen, Jean Paul de Bruijn, Sam van Etten, Volkan Cetin en Joey de Kok bij. De Belgen hebben vandaag geen spelers in het parkoers.

Jeffrey Jorissen, inmiddels al een routinier in de World Cups en net doorgereisd naar Porto van de Spaanse competitie, waar hij vorig weekend de titel behaalde met zijn team van Madrid, heeft een sterk tweetal geloot als tegenstanders. De Nederlander speelt eerst tegen de verliezer van de wedstrijd Pierre Soumagne-Alexander Salazar en later op de dag tegen de winnaar van die partij. Salazar is een gerenommeerde Colombiaan met overwinningen in Zuid Amerikaanse toernooien. 

Jean Paul de Bruijn komt in actie tegen de Fransman Cédric Melnytschenko en de Korean Jaein Jung. Sam van Etten staat tegenover de sterke Turken Turgay Orak en Minolis Minaoglu. Joey de Kok heeft geloot tegen Vincent Lelievre en Thomas Andersen, Huub Wilkowski tegen Daniel Morales en Dustin Jäschke.

Twee Nederlanders starten tegen elkaar in de groep. Glenn Hofman en Volkan Cetin gaan met elkaar in de strijd in de eerste poulefase. Ze spelen daarna allebei nog tegen de Egyptische veteraan Regay Henry.

Joey de Kok is de enige die in de vroegste sessie zit om 11.00 uur Portugese tijd (12.00 in West Europa). Glenn Hofman en Volkan Cetin spelen om 13.30 tegen elkaar als ook Huub Wilkowski zijn eerste partij speelt tegen Dustin Jäschke. Jorissen, De Bruijn en Van Etten spelen hun eerste partij om 15.00 uur (Nederlandse tijd).

Donderdag komt voor Nederland nog Dick Jaspers in het toernooi en voor de Belgen Roland Forthomme en Peter Ceulemans.

Tekst: Frits Bakker.

Foto Jean Paul de Bruijn (Ton Smilde)

 

 

 

 

Bruijn, Jean Paul de Driebanden World Cup
Volg ons online