Dit weekend: Heineken 0.0 Diamonds 2019 in Marienberg

Therese Klompenhouwer wederom de te kloppen dame op nieuwe locatie NK Driebanden Groot Dames

18 november 2019

Het NK Driebanden Groot Dames, ook wel Heineken 0.0 Diamonds, wordt de komende drie jaar gespeeld in Biljartzaal Mans in Marienberg. Komend weekend is de eerste van deze minimaal drie NK's op de nieuwe locatie.

 

 

Favoriete is, zoals altijd, Therese Klompenhouwer. Hoe kan het ook anders? De koningin van het internationale driebanden, regerend wereld- en Europees kampioen, heeft tot nu toe elf NK's gespeeld - en alle elf gewonnen!

Afgelopen jaar, toen nog in Oosterhout, was het verschil tussen Therese en de rest wederom enorm.

 

 

Dit jaar zal één van de opkomende driebanden talenten Andrea Hofman niet meedoen. De grootste concurrentie zal waarschijnlijk komen van één van de drie andere poulehoofden voor het hoofdtoernooi, Joke Breur, Mirjam Pruim en Karina Jetten, en van kanshebbers als Gerrie Geelen, Daisy Werdekker en Sylvia Eckel.

Gelukkig zijn er ieder jaar weer een aantal nieuwe namen te begroeten onder de deelneemsters. Dit jaar is één van deze debutanten Sabine Bakker, onlangs ook al deelneemster bij het NK 5-Pins.

 

 

Het bestuur van de sectie Driebanden is zeer verheugd met de nieuwe locatie in Marienberg. Nadat het NK Driebanden Groot voor dames diverse jaren op camping de Eekhoorn in Oosterhout is gespeeld, kwam er vanuit de werkgroep "Driebanden groot dames" een verzoek om het NK ook eens in een ander deel van Nederland plaats te laten vinden. Met het afsluiten van deze overeenkomst heeft Sectie Driebanden hieraan kunnen geven. De KNBB wil bij dezen dan ook dank uitspreken aan Camping de Eekhoorn voor de gastvrijheid in de afgelopen jaren.

Paul Brekelmans: "Jaren geleden zijn wij een nieuwe weg ingeslagen om evenementen aan organisaties of lokaliteiten aan te bieden, waardoor wij wat meer financiële armslag kunnen genereren. De Buffalo League en Divisie Kampioenschappen zijn hier een goed voorbeeld van. Deze nieuwe overeenkomst geeft de sectie Driebanden de mogelijkheid de doelen gesteld in het meerjarenbeleidsplan beter te verwezenlijken.”

 

Informatiepagina Diamonds 2019 (KNBB Sectie Driebanden)
Facebook-pagina Diamonds 2019
Informatiepagina Diamonds 2019 (Agenda)

 

 

Vanaf het Hoofdtoernooi op zaterdag 23 november zullen alle wedstrijden
 'Live' en 'for Free' gestreamd worden via Kozoom.com

 

Tekst: KNBB/KNBB Sectie Driebanden
Foto: Horecabedrijf Mans, Marienberg
Poster & schema's Diamonds 2019: KNBB Sectie Driebanden
Archieffoto Diamonds 2018: Ton Smilde

 

Dames Driebanden Klompenhouwer, Therese
Volg ons online